Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brorssons nya hobby - ordförande i division sex-klubb: "De behövde en nytändning"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF:s Franz Brorsson har gått in som ordförande i sexan-klubben FC Näset.
Han ser också fram emot att stanna inom fotbollen när skorna läggs på hyllan. 
Jag har svårt att se mig som tränare just  men någonting annat, absolut, säger Brorsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Den 25-årige mittbacken gick in som ordförande i den skånska klubben i vintras, och har själv en bakgrund i lokalsamhället. Franz Brorsson är förutom MFF mest förknippad Trelleborgs FF, efter sex år som ungdomsspelare där. Men hans första klubb är faktiskt BK Näset, som gick ihop med Höllvikens GIF och bildade BK Höllviken. 

Brorssons nya projekt FC Näset skapades 2015 och har en stomme av tidigare BK Näset-spelare. 

- Det är en kul grej. Jag har kompisar som spelar där och de höll på att lägga ner hela grejen. Så jag, Erik Pärsson, och några till tänkte att vi skulle hjälpa till och få lite nytändning. Det är lite derby ikväll (igår fredag) mot Skanör  det ska bli kul att åka ner dit, säger MFF-försvararen.

ANNONS

Brorsson har hjälpt till att värva ett antal spelare från division tre till klubben, och kompisen Erik Pärsson spelar i Landskrona Bois. Inledningen på division sex har varit strålande, med tre raka segrar. 

- Det känns som ett stabilt lagbygge hittills, säger Brorsson.

- Jag hoppas att vi kan gå uppåt i år.  

På den här nivån ter sig FC Näset som ett hobby på fritiden mer än något annat. Han får frågan om hur mycket tid som läggs på klubben:

 - Det går väl i omgångar. Nu har jag fixat lite material, nya träningskläder och matchkläder. Mycket sånt. Jag lägger väl några timmar i veckan på det. Nu har vi gjort hårdjobbet  nu gäller bara att kolla på matcherna och se till så att allt fungerar helt enkelt, säger Brorsson. 

Det låter som att du kommer bli kvar i fotbollen den dagen du slutar?  

ANNONS
- Ja, på något sätt tror jag. Jag tror inte jag själv kommer bli tränare eller så. Jag har svårt att se mig som tränare just  men någonting annat, absolut. Det tror jag, på något sätt.  

Franz Brorsson kommer från en riktig fotbollsfamilj. Den yngre brodern Freddie spelar i Ettan-klubben Österlen FF, och pappa Jonas var en viktig pjäs i Trelleborgs FF:s verksamhet. Det engagemanget har Franz Brorsson en bit kvar till. 

- Ja, han hade nog många roller där. Lagledare, sportchef... han hade nog fem-sex roller på samma gång!, svarar Franz Brorsson.

Hur derbyt på sydvästra Skånes spets gick? Jo, FC Näset tog en ny seger och vann med 2-4 mot Skanör Falsterbo IF. 

Publicerad 2021-06-19 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto