Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Calle Johansson: "Vi kanske inte ska skada Hamsik det första vi gör"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Supervärvningen Marek Hamsik har gjort sin första träning med IFK Göteborg.
Enligt mittbacken Calle Johansson kommer lagkamraterna att ta det lugnt i närkamperna under slovakens första tid i Göteborg.
- Vi kanske inte ska skada Hamsik det första vi gör, säger han till Fotbollskanalen.

1:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Hamsik pratar om bemötandet från Blåvitts fans.

Det var under måndagen som Marek Hamsik presenterades som ny spelare i IFK Göteborg. I går gjorde den slovakiske stjärnan sin första träning med laget.

En av de som fanns med på träningsplanen var Calle Johansson, och mittbacken gillade det han såg från Hamsiks sida.

- Han verkade pigg. Alla vet vilken duktig spelare han är. Han behöver bara lite tid på sig för att komma in i det. Sen kommer han att vara jättebra för oss, säger Johansson till Fotbollskanalen.

Hamsik är bara ett av flera nyförvärv som Blåvitt gjort inför kommande säsong. Bland spelarna som kommit in finns till exempel Kolbeinn Sigthorsson, Gustaf Norlin och Calle Johansson själv.

ANNONS

- Många duktiga spelare har kommit hit och det är klart att intresset för Blåvitt ökar mycket. Det står mycket om Blåvitt överallt. Det är kul som ny spelare att komma hit och få den skjutsen. Det gäller att vi utnyttjar det på bästa möjliga sätt och gör någonting bra av det också, säger Johansson och fortsätter:

- Alla har kommit in i det jättebra. De spelare som har kommit in har börjat bidra till laget på ett väldigt bra sätt från början. Alla är goa gubbar. Några veckor till så känns det som att vi kommer att vara ännu bättre.

Är ni rädda för att skada Marek Hamsik?
- Vi skämtade lite om att vi kanske inte ska skada Hamsik det första vi gör. Men så fort han har kommit in i laget kan vi inte springa runt och tänka på att det är Hamsik heller. Då är det vi som ett lag.

Hur agerar man kring honom?

ANNONS
- Vi kommer inte att agera på något annat sätt. Alla vet vilken duktig spelare han är, men det räcker inte att bara Hamsik ska göra det för oss. Vi måste få ihop det som lag. Vi kan inte springa runt och tänka på att han är en världsstjärna. Alla måste bidra.

Att Hamsik skulle spela för IFK Göteborg var det få som förväntade sig för ett par veckor sedan. Och när uppgifterna om att en övergång var nära började brisera blev Johansson förvånad.

- En kompis skrev och frågade om det stämde. Man blev lite överraskad men såklart på ett positivt sätt, säger han.

Publicerad 2021-03-11 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto