Christiansen prisar MFF:s insats mot Djurgården: "Närmare 2-0 än 1-1"

MALMÖ. Anders Christiansen blev återigen Malmö FF:s matchhjälte.
Hans mål var skillnaden när laget besegrade Djurgården.
- Jag tycker det var helt rättvist idag, säger Christiansen efter 1-0-segern.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Danskens mål i den 43:e minuten blev matchens enda. Sören Rieks slog ett inlägg som Jo Inge Berget missade bollen på, men där bakom lurpassade Christiansen och gjorde mål på ett direktskott.

- Jag tycker vi är det klart bästa laget i första halvlek. Det blir många avbrott i andra och inte samma rytm. Jag kan inte säga att vi kör över de i andra men vi ger inte bort många chanser, och skapar själva de största i andra halvlek. Vi kan vara nöjda men har fortfarande en bit att gå. Det var ett steg i rätt riktning, säger Christiansen.

Det var danskens tredje mål i allsvenskan efter att ha varit avstängd i den senaste omgången mot AIK.

- Jag kommer väl in i dem zonerna där man ofta gör mål. Såklart är jag jättenöjd över mina mål men jag tycker att de tre poängen idag är riktigt, riktigt bra. Jag är jättenöjd. Första halvlek kontrollerar vi fullt ut, i andra blir det lite mer fram och tillbaka men jag tycker vi är närmare att göra 2-0 än de att är 1-1. Jag tycker det var helt rättvist idag. Vi är det bästa laget på planen och det är en skön känsla, säger Christiansen.

Malmö FF:s spel var inte perfekt. Men ikväll räckte det för tre poäng mot den regerande mästaren.

- Det är små nyanser. Så klart kan vi prata om spelet, där är vi inte helt nöjda. Men vi vet att vi är på gång och de tre poängen kommer på ett rättvist sätt, säger MFF-kaptenen.

Efter IFK Norrköpings 1-1-resultat mot Elfsborg är MFF fyra poäng bakom serieledaren.

- Det är många matcher kvar. Vi kollar inte på tabellen utan på våra prestationer. Det är prestationer som ska ge segrarna, det är den som ska hålla oss igenom de här 30 matcherna, inte poängen just nu, säger Anders Christiansen.

Publicerad 2020-07-01 kl 22:15