Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlberg hyllas efter debuten: "Klarar man en sådan här match klarar man mycket"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Allsvensk debut mot Malmö FF inför 32 129 åskådare.
Efteråt hyllades Pontus Dahlberg, 18.
- Det här är en potentiellt extremt stor målvaktstalang som vi har i IFK Göteborg och Sverige för framtiden, säger Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson.

2:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Pontus Dahlberg och Erik Dahlin har växlat på målvaktspositionen i IFK Göteborg under försäsongen. I premiären mot Malmö FF valde tränaren Jörgen Lennartsson att satsa på den förstnämnde. Det gjorde han rätt i.

Dahlberg släppte visserligen en boll förbi sig, men stod också för flera vassa räddningar. Inte minst den med vänsterhanden på Pawel Cibickis nick strax innan paus.

- Det kändes väl okej. Det finns fortfarande lite att slipa på, men skönt att få göra några räddningar och komma in i det, säger Dahlberg som fick startbeskedet under fredagen.

- Jag blev otroligt glad och det kändes väldigt inspirerande att få spela en sådan här match.

ANNONS

Skönt att ha den allsvenska debuten avklarad?
- Ja. En debut är alltid en debut. Det är jäkligt skönt att ha den gjord.

Hur var det att spela inför över 32 000?
- Otroligt jävla roligt!

- Jag spelar gärna alla matcher på stora Ullevi om det är sådan här uppslutning.

Efter matchen lovordades målvakten från flera håll. Bland annat av lagkapten Mattias Bjärsmyr.

- Han var jättebra. Dels den räddningen han gjorde, men sedan också småsaker som är viktiga. Han nöp ett farligt inlägg i andra som kanske inte ser mycket ut för världen, men som betyder mycket för oss. Det är sådana målvakter man måste ha om man ska vinna matcher, säger han.

Är han redo att bli etta i Blåvitt?
- Klarar man av att spela en sådan här match klarar man ganska mycket. Så kan man väl säga. Sedan får väl tiden utvisa det, men jag tycker att han var bra i dag. 

ANNONS

Tränaren Jörgen Lennartsson stämde in.

- Anledningen till att vi valde Pontus före Erik var för att vi tycker att han har varit lite bättre under försäsongen. Är det då rätt match att göra debut i? Allsvensk premiär mot Malmö FF inför 32 000. Det har vi värderat och svaret var givetvis det vi kom fram till. Han har den mentaliteten. Han är väldigt cool och avslappnad som person. Han hetsar inte upp sig i onödan. Han är en person som tar livet lite som det kommer. Vi kände att hans mentalitet och psyke absolut skulle tåla en premiär inför 32 000. Det visade han också vilket jag är väldigt glad för, säger Lennartsson.

Se en intervju med Dahlberg efter matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-01 kl 16:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto