Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför startade Diawara framför Dahlin i derbyt: "Hade en fantastisk träning i går"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Åge Hareide valde att bänka Johan Dahlin och i stället gå med Ismael Diawara i derbyt.
Efteråt förklarar MFF-tränaren sitt beslut.
- Det är tajt mellan dem, säger Hareide.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Helsingborgs IF-Malmö FF i spelaren ovan.

När startuppställningarna släpptes till Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Malmö FF var det nog många som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Johan Dahlin skulle starta matchen på bänken. 36-åringen har visserligen dragits med en hjärnskakning, men startade Europa League-matchen mot Royal Union SG i veckan.

I stället fick Ismael Diawara förtroendet mellan stolparna - och gjorde det med bravur. I MFF:s 2-1-seger stod han för flera starka räddningar - och hyllas nu av Åge Hareide, som samtidigt förklarar målvaktsvalet.

- Det är en fantastisk målvakt. Han hade faktiskt en fantastisk träning i går där han gjorde flera högklassiga räddningar. Jag gillar honom som målvakt, för han är så säker och snabb. Vi får lite annat med Johan. Han kan snacka folk på plats och delegera, medan Ismael är fantastisk mellan stolparna. Det var därför valet föll på honom, säger Hareide. 

ANNONS

Kommer du att fortsätta växla mellan de två?
- Det är tajt mellan dem. Johan har ju också varit borta med hjärnskakning, så vi måste vara försiktiga med honom. Det har varit många matcher i rad och nu har vi två bra målvakter. Då kan vi gå runt på det.

Har Dahlin fått något bakslag sedan hjärnskakningen?
- Nja. Hjärnskakning är lurig, men han var nog bara trött efter resan till Belgien. Att då behöva gå in och koncentrera sig … Som sagt, vi har två bra målvakter.

Diawara säger själv att han inte blev speciellt överraskad över att han fick chansen från start.

- Det har bara känts bra. Man hade väl kanske sina aningar, men det är som alltid bara att vara beredd att ta chansen när den dyker upp, säger Ismael Diawara.

Publicerad 2022-09-18 kl 18:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto