POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6v

De möjliggjorde Blåvitts profilvärvningar - ordföranden: "Otroligt tacksamma"

Foto: Bildbyrån.

En nyemission genomfördes – och Jakob Johansson och Alexander Farnerud värvades in.
Nu har IFK Göteborg offentliggjort de nya intressenterna som gjorde nyförvärven möjliga.

Den 13 maj meddelade IFK Göteborg att en nyemission var genomförd i IFK GBG Transferintressenter, vilket innebar att klubben fick in miljoner och kunde förstärka spelartruppen utan större ekonomisk risk för klubben IFK Göteborg.

När Blåvitt för två veckor sedan meddelade nyheten ville klubbens ordförande Mats Engström inte kommentera hur stort beloppet var – han ville då heller inte säga vilka nya intressenter som tillkommit. I stället hänvisade Engström till en aktiebok, som nu är färdigställd och offentlig.

Nio nya företag/privatpersoner har klivit in och köpt aktier i bolaget (Göran Duell, Holding AB Knut Hansson, Bengt Halse, Stefan Johansson, Arare Invest AB, Bn 132 Kapital AB, Armastan AB, Fs0147 Kapital AB och Sredna AB).

Enligt GP har samtliga köpt mellan 1 338 och 2 676 aktier var.

För två veckor sedan var Engström fåordig om nyheten, nu när intressenterna är offentliga kan han säga desto mer.

- Först och främst är vi otroligt tacksamma att så många vill vara med i det här, det har möjliggjort att vi har förstärkt laget allt eftersom. Vi har redan förstärkt med Jakob (Johansson) och Alexander (Farnerud). Alla som har gått in har gått in med stort Blåvitt-hjärta, säger Engström till Fotbollskanalen.

I dag finns det 22 intressenter i IFK GBG Transferintressenter – innan den senaste nyemissionen (april i fjol) gjordes fanns det 13. En ökning med nio med andra ord.

- Det finns väl egentligen inget tak hur många det kan vara, utan mer vad som är rimligt. Men det känns jättebra, det är en ynnest.

Hur stort belopp intressenterna har gått in med vill Engström inte kommentera.

- Det är en affärshemlighet. Det vill vi hålla för oss själva. Men det är båda nya och gamla intressenter som har klivit in.

Men det är ett belopp som bäddar för att ni inom kort presenterar ett nytt tungt namn, kanske ytterligare en hemvändare?
- Det där jobbar sportcheferna med, så det har jag inga kommentarer till.

IFK GBG Transferintressenter bildades 2018 och upplägget var enkelt. Externa intressenter gick in med pengar i utbyte mot omkring 40 procent av nettosumman vid klubbens spelarförsäljningar – fram till dess att de har fått tillbaka sina investerade pengar, uppger GT.

Bolaget har varit med och finansierat många av de två senaste säsongernas spelarövergångar till klubben. När det framöver blir aktuellt med fler nyförvärv är det IFK GBG Transferintressenter som står för finansieringen i första hand.

FAKTA

Nyemission

"Nyemission kallas det när ett bolag erbjuder allmänheten och/eller befintliga aktieägare att teckna nya aktier i företaget. Företaget utfärdar då nya aktier för att få in mer kapital till företaget. Oftast erbjuds de nya aktierna till ett lägre pris än de gamla för att locka allmänheten att investera i bolaget. Den vanligaste anledningen till att företag genomför en nyemission är att de behöver få in mer pengar till verksamheten".

Källa: Avanza

Publicerad 2020-05-26 kl 16:09
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto