Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
3d

Dif: Badji tackade nej till Kina-flytt - hade kunnat bli största försäljningen i klubbens historia

Foto: Bildbyrån

Djurgården hade hoppats på en försäljning av Aliou Badji till Kina.
Men anfallsstjärnan tackade nej.
- Vi hade förhoppningar om att Badji skulle välja det men vi respekterar hans beslut och det innebär att vi idag inte diskuterar någon övergång med andra klubbar, säger sportchefen Bosse Andersson i en kommentar på klubbens hemsida.

Anfallaren Aliou Badji har efter säsongen rapporterats vara eftertraktad av utländska klubbar. Den 21-årige senegalesen noterades för åtta mål förra säsongen – och när Dif i förra veckan hämtade in Mohamed Buya Turay på lån var man öppen med att sannolikheten fanns att Badji kulle lämna.

- Oavsett hur det blir för Badji så är det skönt att vi har en spelare som är klar att ansluta till truppen under de här villkoren redan i januari. Det är viktigt både för Buya och för oss där även Sint-Trudiense förtjänar cred för en god samarbetsvilja att få den här uppgörelsen till stånd, sa sportchefen Bosse Andersson då.

Men under måndagen gick Djurgården så ut med att man i nuläget inte kommer att sälja Badji och att man räknar med att han spelar i Djurgården 2019. Anledningen är att Badji själv tackat nej till en flytt till den kinesiska ligan. Djurgården uppger att försäljningen hade kunnat bli en största i klubbens historia – och enligt uppgifter till sajten Fotboll Sthlm så rörde det sig om ett bud på runt 50 miljoner kronor.

- Det har varit mycket spekulationer och rykten om Badji och vi har jobbar med det under en längre tid. Det har funnits några konkreta diskussioner kring en övergång, framför allt i Frankrike. Men sedan en tid tillbaka har vi även haft en dialog med kinesiska klubben Hebei China Fortune i Superligan där vi har diskuterat en övergång som skulle bli den största i Djurgårdens historia genom tiderna. Sedan Badji kom hem har han fått ta del av förutsättningarna han får i den klubben men valt att tacka nej. Vi hade förhoppningar om att Badji skulle välja det men vi respekterar hans beslut och det innebär att vi idag inte diskuterar någon övergång med andra klubbar. Så vi planerar för att Badji spelar med oss under 2019, säger Bosse Andersson i en kommentar på klubbens hemsida.

Enligt Fotboll Sthlm låg buden från de franska klubbarna på runt 25 miljoner kronor.

-  Jag är för ung för att gå till Kina. Jag har varit här i tre år och jobbar hårt för att bli bättre. Det hade inte varit rätt steg att ta nu. Hade jag varit 26-27 år hade det varit en annan sak. I somras kunde jag gå till Saudiarabien eller Egypten men det var inte aktuellt. Jag berättade det inte för Djurgården eftersom jag visste att jag inte ville gå dit, säger han till Fotboll Sthlm.

På frågan om det var ett svårt beslut säger han:

– Jag sa nej direkt. Alla jobbar för pengar men jag har gott om tid att tjäna pengar i senare i karriären.

Publicerad 2019-01-14 kl 10:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons