Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidigare Dif-basen om Club Consulting: "Noggranna med att följa reglerna"

Djurgården

Den tidigare Dif-basen Bosse Lundquist är ägare till Club Consulting som fotbollskanalen.se skildrat i en rad artiklar.
Han uppger att man är noga med att följa reglerna.
- Klubben har ensam rätten att fatta beslut om en försäljning, säger han till fotbollskanalen.se.

Under flera dagars granskning har fotbollskanalen.se visat på probelmatiken kring Club Consulting som äger vinstandelsbevis i spelare i Gefle samtidigt som man hyr ut Bosse Andersson och Henrik Berggren som sportchef och vd i Djurgården.

Något som fått en del i Gefle att reagera och även andra inom svensk fotboll att ifrågasätta upplägget. Även om Bosse Lundquist förstår att man kan se risker så är han tydlig med att man har agerat på ett riktigt sätt:

- Vi är mycket noggranna med att följa de regler som gäller inom fotbollen och även förvissa oss om att våra partners gör det. Detta gör att vi alltid kontrollerar noga med experter på fotbollsjuridik, säger Bosse Lundquist som inte vill ge sig in i diskussioner om specifika uppgörelser som de med Gefle.

Annons

- Jag kan inte kommentera enskilda avtal utan delger istället några generella riktlinjer för vår verksamhet som ligger till grund för våra samarbeten och också avspeglas i våra avtal. Det måste dock påpekas att varje avtal med en klubb är unikt och framkommet efter diskussioner mellan oss och klubben ifråga.

- Formerna för ett samarbete skall alltid regleras i ett avtal mellan parterna som skall undertecknas av behöriga företrädare för klubben (firmatecknare), och helst ordförande. Klubben äger spelaren och ska självständigt fatta beslut om försäljning.

Club Consulting, som grundades 2011, bedriver både konsultverksamhet och investerar i vinstandelsbevis i spelare och syftet är givetvis att det ska ge vinst till både klubben och bolaget.

- Förutsättningen är då att vi skall få en förfrågan från en klubb och att vi vill veta vilken avsikt klubben har. En förutsättning för oss är att klubben har för avsikt att utveckla och sälja den spelare som vinstandelsbeviset gäller. Om man inte har den avsikten är det givetvis inte fråga om en investering för CCS utan en form av sponsring, vilket är en annan sak, säger Bosse Lundquist.

Annons

- Förutom att investera ska vi också vara berett att samverka med klubben gällande försäljningen av en spelare om klubben så vill. Vi skall dock inte påverka till vem eller hur spelaren säljs. I detta samarbete skall främst våra kunskaper om spelarmarknaden utnyttjas till gagn för båda parter.

Bosse Lundquist uppger att det är fel att Gefle och andra klubbar är tvungna att informera bolaget om vilken klubb som eventuella lagt ett bud på en spelare. Däremot ser man gärna att Gefle och andra klubbar informerar om att Club Consulting har vinstandelsbevis i spelaren.

- Klubben har efter information till eller i samråd med bolaget ensam rätten att fatta beslut om en försäljning. Samrådet är en konsekvens av om klubben önskat samverkan med oss i försäljningsproceduren av spelaren eller inte, säger han.

Annons

- Vi ska få tillfälle att följa och delta i förhandlingarna som icke beslutande part genom diskussioner med vår samarbetspartner om parterna beslutat att samverka i försäljningsarbetet . Vi har inger krav på att vara fysiskt närvarande i förhandlingar mellan klubbarna. Förhandlingarna kan följas genom information från klubben och deltagandet kan ske genom diskussioner med klubben.

- Det viktiga är här att vi får tillfälle att delge vår partner de kunskaper vi har om spelarmarknaden som är till gagn för båda parter.

Bosse Lundquist säger att man i avtal informerat klubbarna om att man bedriver både investeringar i vinstandelsbevis i spelare och konsultverksamhet i andra klubbar, och han är noga med att poängtera att man inte har avtal med några spelare.

Sedan har man avtalat med klubbarna om att bolaget inte får informera någon annan person eller klubb om samarbetet.

Annons

- Detta är viktigt för oss eftersom det inte är förenligt med en konsultverksamhet att ge utomstående kunskap om interna förhållanden i en klubb, säger Lundquist.

- Om en klubb vill informera om att klubben ifråga har ett samarbete med oss eller ge information om innehållet i samarbetet har vi inget att erinra mot det. Det är fullt förståeligt om exempelvis klubbens medlemmar vill ha information.

Bosse Lundquist vill heller inte bekräfta några av klubbarna som namngivits i artiklarna:
- Vi kommenterar inte de uppgifterna, men jag vill gärna ge er rådet att få en bekräftelse direkt från de klubbar ni anger.

Läs mer om fotbollskanalen.ses avslöjanden i länklistan till höger!

Publicerad 2014-05-02 kl 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto