Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter all uppmärksamhet - Al-Hakim lägger ner sin Facebook-sida

Allsvenskan

Domaren Mohammed Al-Hakim startade upp sin Facebook-sida för att ville skapa en dialog med fotbollsvärlden. Nu lägger han ner sidan då den blivit för stor.
- Det blev en stor nyhet till och med utanför Sveriges gränser så jag hinner inte med, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

För att skapa en öppenhet och dialog inom fotbollen så valde Mohammed Al-Hakim att starta upp en Facebook-sida där han öppnade för diskussion. Fotbollskanalen skrev i veckan om initiativet som sedan spreds över hela världen. Sedan vår artikel har över 3000 personer gillat sidan. Bland annat publicerades artiklar i engelska The Guardian, Mirror och amerikanska Huffington Post. Nu lägger elitdomaren ner sidan då uppmärksamheten kring den blivit för stor.

- Det var för mycket att hantera med själva sidan. Det var jättemycket positivt med bra reaktioner, men jag hinner inte med helt enkelt.

Det kan inte vara så att det är otroligt uppmärksammat just nu, men att det lugnar ner sig efter ett tag?

ANNONS
- Ja, jag får känna efter. Men just nu så tror jag inte det då det blev en så stor nyhet även utanför Sveriges gränser. Folk hörde av sig från hela världen kring detta. Så jag tror inte att det kommer lägga sig och jag hinner liksom inte med då jag även har ett jobb och en domarkarriär att sköta, säger han till Fotbollskanalen.

- Vill jag göra någonting så vill jag göra det på ett bra sätt. Jag vill inte göra någonting halvdant. Jag har vägt det här beslutet i några dagar och sen tog jag det här beslutet.

Hur tycker du att man ska göra som domare för att få till den här kommunikationen som du faktiskt försökte med här?
- Jag har ingen aning faktiskt. Jag gjorde ett försök via Facebook men det blev alldeles för stort och jag vet inte vad det finns för andra medel att försöka göra det här på. Jag får fundera själv på om det finns något alternativ.

ANNONS

Men feedbacken som du fick var mest positiv gissar jag?
- Ja, herregud. Det var nästan 100 procent med positiva kommenterar. Det glädjer mig väldigt mycket och det är något som jag uppskattat och tycker är roligt. Sen känns det helt okej att behöva lägga ner det av den anledningen och inte åt det andra hållet med hot och negativt.

Se ett reportage med Mohammed Al-Hakim i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-08-14 kl 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto