Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Billborns kritik - Majstorovic rasande: "Oprofessionellt"

Allsvenskan

Stefan Billborn riktade, i svallvågorna av anklagelserna mot Luis Pimenta, kritik mot att frågan sågs mellan fingrarna i BP. 
Nu svarar sportchefen Daniel Majstorovic med en motattack. 
"Det är också högst oseriöst och oprofessionellt", skriver han i ett mejl till Aftonbladet. 

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från BP-Malmö FF i spelaren ovan.

Brommapojkarna valde under onsdagen att avskeda Luis Pimenta och hans assisterande tränare Goncalo Pereira efter att flera spelare anonymt, i en artikel i Aftonbladet, vittnat om sexism, rasism och pennalism, från den portugisiske huvudtränaren.

En av flera som uttalade sig kritiskt om klubben efter de första svallvågorna var Hammarby-tränaren Stefan Billborn, som i 17 år arbetade i olika BP-lag. 

- Om vi håller oss till kärnfrågan: Att det här dyker upp är såklart en jävla katastrof om man inte har en ledning som ser det. Det är inte direkt så att Grimstas omklädningsrum ligger långt ifrån kansliet. Det är 15 meter, liksom. Jag förstår inte hur man kan missa det om det är så där. Jag är ganska övertygad om att man har sett mellan fingrarna, sa tränaren i podcasten "Bergman 90 minuter", publicerad på sajten Fotboll Sthlm

ANNONS

Det verkar ha väckt irritation i BP-lägret. Nu riktar klubbens sportchef Daniel Majstorovic kritik tillbaka till Billborn för hans uttalande i frågan. 

"All seriös granskning är välkommen så länge inga lögner placeras i media och personliga åsikter eller vendettor bedrivs. Det är också högst oseriöst och oprofessionellt att uttala sig om saker som händer i BP när man inte jobbar i klubben. Stefan Billborn uttalade sig om nuvarande situationen i BP men var själv en del av ett tränarteam där huvudtränaren blev sparkad (Jakob Michelsen, reds.anm) efter att det skrivits om mobbning och sexism, det blir bara oseriöst om jag ska gå in och kommentera om inte han borde lämnat Hammarby pga. det som pågick i ett team där han var assisterande tränare", skriver Majstorovic i ett mejl till Aftonbladet.

ANNONS

BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson meddelade även i går att utredningen fortgår för att ta reda på varför informationen om Pimentas ledarstil inte nådde klubbledningen. 

- Utredningen fortsätter, som jag nämnde tidigare. Alla som har kopplingar till den här verksamheten är naturligtvis en del av utredningen. Så fort vi har kommit längre, så kommer vi precis på det sättet vi gjort hittills att ta delvisa beslut och steg. Hittills har vi som sagt i lördags tog Luis Pimenta time out och i dag bestämde vi oss för att avsluta och gå vidare vad gäller huvudtränare och assisterande tränare. Vartefter vi får fakta på bordet, så kommer vi att ta nya beslut och därefter kommunicera det här, sa han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-09-06 kl 07:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto