Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elbouzedi plockade ner sitt Instagram-konto: "Kanske kan få folk att tänka innan de skriver"

Allsvenskan

VÄRNAMO. Zachary Elbouzedi, 24, har tagit ner sitt Instagram-konto efter flera hårda kommentarer.
Nu uppmanar han folk som skriver att tänka till.
- Jag kan ta det för att jag är mentalt stark, men andra kan inte det, säger Elbouzedi till Fotbollskanalen. 

1:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Värnamo-AIK i spelaren ovan.

I förra veckan kunde man inte längre hitta Zachary Elbouzedi i sökfunktionen på Instagram. Ryktena började genast florera gällande varför, och många spekulerade i att det handlade om de hatkommentarer han fått under sin kritiserade tid i AIK-tröjan.

Efter 3-2-segern mot IFK Värnamo, där Elbouzedi inledde på bänken, förklarar han vad som låg bakom beslutet. 

- Jag har tagit bort det temporärt. Det är något som jag gör ganska ofta, kanske en eller två gånger om året. Ibland kan sociala medier bli för mycket och då behöver du bara komma ifrån det. Det var vad jag tänkte, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Jag gjorde det inte för att andra skulle tro att jag har någonting att säga. Jag gjorde det för mig själv, för att komma ifrån sociala medier. Inte heller för supportrarna, för det de har visat mig är otroligt och galet. De visar hur mycket de bryr sig och hur mycket de älskar mig. Det har varit ett galet år här.

I matchen mot Värnamo höll AIK-klacken upp flera stöttande banderoller för att ta avstånd från näthat i allmänhet och för att stötta Elbouzedi. På en stod det: "Stöd AIK - logga ut annars".

- Jag såg skylten. Det var magiskt, säger Elbouzedi.

24-åringen har startat de flesta matcherna i år, men står ännu inte noterad för någon poäng. Prestationerna har lett till reaktioner som gått överstyr, menar han. 

- Jag har sett en del. Jag vet om mina prestationer, men spelar du för en klubb som denna så kommer du bli kritiserad. Jag kan ta det, men andra kanske inte kan det. Människor tänker inte innan de säger saker. Jag kan ta det för att jag är mentalt stark, men andra kan inte ta det. Det här kanske kan få folk att tänka innan de skriver något vidrigt. 

ANNONS

Men det var inte huvudanledningen till att du plockade ner kontot?
- Nej, den främsta anledningen för mig var att komma bort från sociala medier. 

Efter matchen fick även Värnamo-mittbacken Robin Tihi, utlånad från just AIK, motta flera hatmeddelanden på sina sociala medier. Elbouzedi ger sin syn på problemet i stort. 

- Ingen går ut och vill spela dåligt. Alla går ut och gör sitt bästa varje dag, men det sker misstag. Någon behöver förlora och någon behöver vinna. Det är spelet. 

- Om människor vill slösa sin energi på att skriva negativa kommentarer … Det är mycket lättare att ge någon positiv energi och hjälpa dem genom svåra situationer. Det är det jag rekommenderar folk att göra, säger Zachary Elbouzedi.

Publicerad 2022-07-25 kl 07:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto