Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborg-talangen om sena startbeskedet: "Blev lite annorlunda"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Emmanuel Boateng tvingades kasta in handduken inför mötet med BK Häcken.
Då fick Noah Söderberg - med kort varsel - göra sig redo för att starta.
- Man behöver alltid förbereda sig på allting, säger Söderberg till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Elfsborgs mittfältare Emmanuel Boateng stod uppskriven i den startelva som gästade BK Häcken under söndagen. Men på uppvärmningen klev ghananen av tillsammans med delar av Elfsborgs fysioteam. Det visade sig att Boateng hade en skadekänning, och utgick därefter ur matchtruppen.

I stället fick 20-årige Noah Söderberg ett sent besked att han skulle få starta.

- Ja, jag fick besked direkt när vi kom hit, att Boateng hade en liten känning. Jag fick förbereda mig på att eventuellt få starta. Sedan, på uppvärmningen, kände han att det inte gick, så då fick jag hoppa in, säger Söderberg. 

Hur mycket påverkade det dina förberedelser?

ANNONS
- Det är som du säger, man behöver alltid förbereda sig på allting. Det är lite annorlunda, men det är bara kul att få spela från start.

Matchen, då? Simon Olsson inledde målskyttet i den 23:e matchminuten, men BK Häckens Alexander Jeremejeff kvitterade strax därefter och toppmötet slutade 1-1. 

- Jag tycker väl att vi låter dem föra spelet väldigt mycket under den första kvarten, men sedan tycker jag att vi kommer in i det lite bättre. Vi gör några justeringar i den andra halvleken, med att exempelvis vara lugnare med bollen. Då tycker jag att vi gör det bättre, skapar en del lägen och håller tätt bakåt, säger Söderberg. 

Och för egen del?
- Helt okej. De är skickliga på mitten och hittar många kombinationer. Det blir mycket spring och gnugg, men allmänt känner jag att det gick helt okej.

ANNONS

I fjol flyttades Noah Söderberg upp till Elfsborgs A-lag. Han fick dock nöja sig med sex inhopp säsongen 2021, men i år har 20-åringen fått ett allt större förtroende från tränare Jimmy Thelin. Efter matchen mot Häcken står han noterad för sju allsvenska starter i år. 

- Jag har ju bytt lite i position det här året, vilket kanske har bidragit till att jag har fått lite mer speltid. Det är roligt att spela. Man kommer väl in i det lite mer och mer och försöker ta varje chans som man får.

På vilket sätt har du bytt position?
- Förra året var jag lite mer i den offensiva rollen, bakom Simon Olsson. Nu har jag klivit ner lite, som en åtta eller box till box-mittfältare, som Boateng. Klivit ner ett steg, men det är ändå ganska likt. Mittfältare som mittfältare.

Elfsborg-produkten berättar att han främst ser sig som en tvåvägsmittfältare.

ANNONS

- Jag är väl ganska löpstark och springer mycket, både hemåt och framåt. Jag känner väl att den (nuvarande rollen) passar mig ganska bra, men jag känner väl att det funkar att även spela i den offensiva rollen, säger Noah Söderberg.

Publicerad 2022-07-04 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto