Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Anders Svensson har blivit av med kaptensbindeln - han tar över

Tidigare år har Anders Svensson varit Elfsborgs lagkapt.
Men i år har han blivit av med bindeln - till Johan Larsson.
- Han skötte det galant, säger tränaren Janne Mian.

När Elfsborg förlorade med 1-2 mot AIK var det en sak som var annorlunda. Anders Svensson var inte lagkapten, något han har varit i flera år. I stället satt kaptensbindeln för andra matchen i rad runt Johan Larssons arm.

- Vi vill titta på alternativ där också. Det är en ung spelare, han har framtiden för sig, han har gjort landslagsmatcher. Sedan får vi se hur han klarar det här, det är hans andra match som lagkapten.

Så han är Elfsborgs nya lagkapten?

- Det får vi se. Det återstår att se. Vi kommer prova lite och sedan kommer vi prata med Johan och se hur det känns och om han känner att han axla det.  Anders kommer ju vara en ledare som han är ändå. Det är inget konstigt.

Vill Anders lämna ifrån sig bindeln?

- Nej, det är jag och Klas som har diskuterat.

Är det en petning?

- Nej, det är det inte. Anders styr och ställer och dominerar spelet ändå, så det är inga konstigheter. Kaptensbindeln är ju egentligen en länk mellan oss på bänken och spelarna på planen. Vi ville bara prova Johan och se hur han axlar det.

Hur tycker du att han har fungerat hittills i de här två matcherna?

- Jag var inte med i den första matchen, men här tycker jag att det fungerade bra. Han peppade spelarna och vi hade inte jättemycket direktiv ut till spelarna. Det skötte han bra. Han skötte det galant.

Johan Larsson är nöjd över att få vara Elfsborgs nya lagkapten:

- Ja, det är möjligt att det blir så. Vi har snackat om det och om tränarna tycker att jag är lämpad för det så är det ingen som är gladare än jag. Det är en stor ära, men samtidigt är det inget som jag tänker på speciellt mycket. Jag försöker ta ett lika stort ansvar med ett C på armen som utan. Det är en ära. Elfsborg har alltid varit mitt favoritlag sedan jag var liten och att få vara kapten när man är 23 år, det är ganska stort.

Hur har snacket gått?

- Inte mer än att han vill att… vi har ju ett ungt lag nu, det är ett generationsskifte på gång och jag har varit med och är lite mer rutinerad utav de yngre och de vill väl få den känslan att man kan ta kliv in i A-laget oavsett om man är ung eller inte. Anders kommer bidra oavsett om han är kapten eller inte. 

Publicerad 2014-02-15 kl 23:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER