Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Bilade från Italien - för att hylla Klas Ingesson

Foto: Scanpix

Klas Ingesson hedras.

Klas Ingessons död har berört många människor. Tidigare idag skrev Borås Tidning om hur två personer bilat från Italien för att hylla Klas.

– Vi visste att Klas var stor i Italien, men inte så här stor, säger Eric Sjölin, medlemsansvarig i IF Elfsborg till Fotbollskanalen.

De tragiska dödsbeskedet kring Klas Ingesson har berört många. Davide Sasso och Guila Vittadini blev så gripna att de satte sig i bilen och körde hela vägen till Borås från Genoa.

Paret är hängivna supportrar av fotbollslaget Genoa, ett lag som Ingesson aldrig spelat för. Men paret ville ändå hylla den svenska mittfältshjälten. Klas slog nämligen en straff för 15 år sedan som slog ut stadsrivalen Sampdoria ur Serie A, något som är värt att minnas nu tyckte paret och satte sig i bilen och körde till Sverige.

– Vi har överväldigats med folk som vill hylla Klas. Vi blir snart inte längre förvånade över att det dyker upp italienare som har kört från Italien, säger Eric Sjölin.

Italienarna skulle egentligen till Helsingfors där Torino spelar Europa League imorgon. Men de kände att ett snabbesök till Borås var givet. Paret är inte de enda som velat hylla Klas Ingesson:

– Bari-supportrarna diskuterar på allvar att döpa om ena kurvan efter Klas Ingesson och sen har blommor och kondoleanser kommit in från klubbar som han inte var speciellt länge i. Olympique Marseilles supportrar till exempel har skickat jättefina hälsningar och hade banderoller uppe i senaste matchen.

Just folk från Marseille har varit i kontakt med Elfsborgs supportrar och bjudit ner dessa till Frankrike

– Våra supportrar har haft diskussioner om att åka ner till Marseille och hylla Klas där. Men än så länge är det rätt okonkret och ingenting bestämt.

Publicerad 2014-11-05 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons