Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborg sparade 33 miljoner - går plus

Foto: Scanpix

Elfsborgs Bosse Johansson.

Från tolv miljoner kronor minus - till ett plusresultat.
Elfsborg har tajtat till kostymen rejält.
– Vi lyckades sänka kostnaderna med 33 miljoner kronor samtidigt som vi hade ett bättre sportsligt år, säger ordföranden Bosse Johansson till Fotbollskanalen.

Elfsborg har minskat kostymen rejält sedan de försökte satsa sig in i Champions League under 2013. Ingen mer Mohamed Bangura med Celtic-lön och ingen mer Stefan Ishizaki, som lämnade för MLS.

Hela 33 miljoner kronor sparades in. Det betyder att klubben har gått från 12 miljoner minus 2013 till 750 000 kronor i vinst.

– "Vi lyckades sänka kostnaderna med 33 miljoner kronor samtidigt som vi hade ett bättre sportsligt år. I år lutar det åt plus 700 tusen. Jämfört med ifjol är det en förbättring med cirka tolv miljoner kronor, säger ordföranden Bosse Johansson till Fotbollskanalen.

Laget förbättrade den allsvenska placeringen med två platser, till fjärdeplatsen 2014, och vann dessutom svenska cupen.

Samtidigt kommer GT med uppgifter om att lokalrivalen IFK Göteborg har det jobbigare, trots sina spelarförsäljningar. Enligt tidningen går kamratföreningen mellan sex och åtta miljoner kronor minus.

En tredje Göteborgsklubb, Häcken, fortsätter däremot visa stabilt resultat. I fjol plussade de 1,8 miljoner kronor - i år var det 2,8 miljoner.

– Med en omsättning på 120 miljoner kronor så är detta ingen större förändring. Vi strävar alltid efter att ha såväl budget som resultat i balans. Det har vi haft de senaste 10 åren, säger klubbdirektören Dennis Andersson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-02-24 kl 13:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER