Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Elfsborgs värvning hyllas: "Han är bättre än Borges"

Henning Hauger, 27, är klar för Elfsborg. Och det är en riktigt stjärna som de svenska mästarna har lagt beslag på, i alla fall om man ska tro hans tidigare lagkamrat.
– Han bör ha högre status än Celso Borges, säger Lilleströms Johan Andersson till FotbollDirekt.se.

IF Elfsborg uppges ha gjort klart med norska mittfältaren Henning Hauger, 27, senast från tyska Hannover 96. Nu hyllas han av tidigare lagkamraten Johan Andersson, 29.

– En erfaren spelare och en riktigt bra bollvinnare som jag förmodar kommer ta hand om defensiven på Elfsborgs centrala mittfält. Det kommer ge mer frihet offensivt till Anders Svensson. Henning täcker stora ytor defensivt och jag är övertygad om att han och Anders kommer funka utmärkt tillsammans, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Andersson har spelat med Hauger i fyra säsonger. Tidigare under flera framgångsrika år i Stabaek och nu senast i höstas då Hauger var utlånad till Anderssons Lilleström.

– Han har jämförts mycket med Tobias Linderoth här i Norge. Han tog ju över efter Linderoth på Stabaeks mittfält och jag tycker att det är en perfekt liknelse.

Inför förra säsongen stod AIK för värvningen av Celso Borges från Fredrikstad i Tippeligan. Borges var då en oerhört hajpad värvning som också levde upp till förväntningarna och var en av allsvenskans bästa mittfältare i år. Men Elfsborg kan förvänta sig ännu mer av Elfsborg, menar Andersson.

– Borges och Hauger är två helt olika spelartyper. Men han bör absolut ha samma status som Borges, eller ja, högre status än så. Han har varit utlandsproffs och man kan förvänta sig att han ska in och styra Elfsborgs mittfält, det är inget snack om det. Det är en spelare du kan lita på i varje match.

Publicerad 2012-12-30 kl 13:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons