Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Ingesson om smärtorna och sviterna från cancern: "Fotbollen håller mig vid liv"

Foto: Scanpix

Smärtan i kroppen ska inte stoppa Klas Ingesson.

Nu laddar han för att leda Elfsborg i allsvenskan, från sin rullstol.

- Fotbollen håller mig vid liv, säger managern till DN.

Den förre landslagsmittfältaren har gått flera hårda ronder mot den benmärgscancer han drabbades av för några år sedan. Efter sammanlagt tre operationer tog han över som tränare för Elfsborg under den gångna hösten, och vid det laget var han helt sjukdomsfri. Men under vintern har han växelvis haft ont i olika delar av kroppen till följd av all medicinering, och när Elfsborg spelade sin inledande cupmatch för säsongen satt Ingesson i rullstol vid sidan av planen.

– Just nu sitter smärtan i knäna, men förut har jag haft det i ryggen och bröstkorgen. Jag har inga muskler och får ett jävla tryck på senor och ledband och då blir det ont, säger han till Dagens Nyheter.

Ingesson betonar samtidigt att det inte finns någon cancer i stamcellerna, men den strålbehandling han genomgått under den gångna veckan har bidragit till att försvaga honom fysiskt.

Och när Elfsborg var på träningsläger i Marbella i februari fick "Klabbe" order av läkarna att lägga de kryckor han tidigare använt åt sidan. Skälet var att han riskerade benbrott eftersom skelettet blivit skört i sviterna av sjukdomen.

Men trots svårigheterna tänker Klas Ingesson fortsätta sitt jobb inom Elfsborg, och när laget möter Öster på lördagen räknar han med att finnas på plats på Borås Arena. Detta efter att i förra veckan ha tvingats stanna hemma från bortamatchen mot Rynninge, på grund av smärtorna.

– Fotbollen håller mig vid liv, säger han till DN.

Publicerad 2014-03-14 kl 21:34
Annons
Annons
Annons