Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Larsson utanför landslaget - trots skadorna: "Inte hört någonting"

Foto: scanpix

Mikael Lustig lämnar landslagslägret och Anton Tinnerholm tackar nej på grund av skada. Då hade många hoppats på Elfsborgs Johan Larsson i truppen.
- Jag har inte hört något, säger han till fotbollskanalen.se.

Elfsborgsbacken räknas bland allsvenskans mest högprofilerade högerbackar, och trots sin relativt blygsamma ålder (24 år) har han ett smått remarkabelt facit i allsvenskan. De senaste fem säsongerna har han bara missat en enda match totalt sett, och både 2013 och 2014 startade han samtliga 30 omgångar. I år blev det dessutom 14 poäng, varav åtta mål, från hans fötter i allsvenskan.

Men på landslagsnivå har det hittills varit mer sparsmakat med förtroendet. Larsson debuterade under den gångna januariturnén, samtidigt som även AIK:s Nabil Bahoui och MFF-mittfältaren Emil Forsberg fick chansen, men medan de båda sistnämnda etablerat sig i Erik Hamréns trupp sedan dess har Larsson inte kallats in vid något mer tillfälle.

Inte heller nu, till träningsmötet med Frankrike, trots att den ordinarie högerbacken Mikael Lustig drabbats av en bristning i baksidan av ena låret och Anton Tinnerholm tackat nej på grund av skada till att ersätta honom.

- Nej, jag har inte hört någonting alls faktiskt och frågar du mig är det inte så konstigt. Som jag ser det borde Mattias Johansson (AZ Alkmaar) vara den som står längst fram i kön och knackar på dörren, säger Johan Larsson när fotbollskanalen.se når honom på söndagen.

Vad tänker du kring att Hamrén och Marcus Allbäck inte ringt dig?
- Inte mycket alls. Det vore självklart jättekul att vara med i landslaget, men mitt fokus ligger på att prestera med Elfsborg och att hjälpa mitt klubblag. Allt annat får vi ta som det kommer.

Johan Larsson berättar att han egentligen aldrig varit i kontakt med landslagsledningen, vid sidan av januariturnén, men att han skakade hand och samtalade lite grand med Marcus Allbäck på Fotbollsgalan senast.
- Mycket mer än så är det egentligen inte.

Du är helt ordinarie i allsvenskan, hur mycket mer behöver du visa innan det borde vara aktuellt med en landslagsplats?
- Jag tror att det handlar om att höja defensiven, så att min lägstanivå blir bättre. Jag vill vara
jämnare som spelare helt enkelt.

Hur upplevde du nivåskillnaden gentemot Elfsborg när du var med på vinterlägret senast?
- Det var tufft, såklart. Vi hade haft ett hektiskt schema och spelat Europa League in i december och sedan gick vi på en månads ledighet som skulle vara till 20 januari. Men 10 januari blev jag inkallad så jag kom till landslaget utan att egentligen ha rört en boll eller tränat ordentligt på flera veckor. Man fick ta det lite för det var, som en kul erfarenhet.

Kände du att du inte gjorde dig själv rättvisa?
- Nej, jag såg det mer som ett kvitto på att jag hade en bra säsong bakom mig och ville bara njuta av att vara med. Man får ha respekt för att klivet från januariturnén till det "riktiga" A-landslaget är stort. Nabil och Emil ska ha kredd för att de klarat det så bra, för det är sällan lätt att lyckas med det.

Publicerad 2014-11-16 kl 15:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons