Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lasse Nilsson nobbar LA Galaxy - tackade nej till spel med Gerrard

Elfsborg

LA Galaxy vill ha Lasse Nilsson.
Men enligt uppgift till fotbollskanalen.se har anfallaren tackat nej.
- Det är svårt att ta mig från Elfsborg, säger han.

Foto: Scanpix

För några veckor sedan blev det känt att LA Galaxy visade intresse för Lasse Nilsson. MLS-mästaren ville förstärka sitt lag med både Elfsborgs anfallare och med Steven Gerrard. Nu är Liverpool-ikonen klar, men inte Lasse Nilsson. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se har 33-åringen tackat nej till ett ettårskontrakt på grund av att han vill ha ett längre avtal och nu ligger bollen hos Galaxy – men när han får frågan väljer han att ligga lågt.

- Jag vill inte kommentera detaljer eftersom jag är Elfsborgs spelare. Det jag kan säga är att Galaxy har visat intresse men det ska mycket till för att jag ska lämna Elfsborg, säger han.

ANNONS

Hur menar du?

- Dels har jag en familjesituation som gör att om jag ska flytta så ska jag vara på det nya stället ett tag, jag kan inte slänga runt med familjen igen, dels kom jag hem till Elfsborg för att stanna och avsluta här och det är fortfarande planen, men om något dyker upp får man givetvis fundera på om det är värt det. Men det är svårt att ta mig härifrån.

Lasse Nilsson berättar att han är väldigt sugen på den kommande säsongen med Elfsborg. Förra året blev förstört av en nackskada och anfallaren gjorde bara elva allsvenska matcher från start.

- Förra säsongen var jävligt kämpig. Jag funderade om jag skulle lira igen. Jag fick en huvud- och nackskada på sommaren som visade sig vara whiplash. Det tog lång tid innan vi förstod att det bara var nacken. Första månade var jag liggande i ett mörkt rum. Jag kunde inte gå i en trappa eller runt folk. Sedan blev det lite bättre, men det tog tre månader innan jag var tillbaka i träning och då tog jag det försiktigt. Sedan var jag med i de två sista omgångarna. Det var kämpigt som fan.

ANNONS

- Men jag hittade en nytändning och har tränat väldigt bra i vinter. Det ska bli intressant att se hur kroppen reagerar på det. Om jag får vara frisk ska jag göra en del mål, tio plus förväntar jag mig i så fall.

Förra säsongen slutade Elfsborg fyra i allsvenskan. Lasse Nilsson tror på en bättre placering i år.

- Jag tycker truppen ser bra ut. Vi har fått behålla alla spelare. Niklas Hult flyttade ju i somras, annars har vi inte förlorat någon. Vi har fått in Simon Lundevall som är en kvalitetsspelare. Vi har definitivt en bättre trupp i år och om vi får behålla den kommer vi slåss om topplatserna, det är jag säker på.
Publicerad 2015-01-26 kl 11:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto