Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelare gripna för att ha lagt sig mot Elfsborg: "Bra sätta dit dem"

Elfsborg

Lettiska Daugava förlorade mot Elfsborg i Champions League-kvalet med 7-1 på Borås Arena i juli 2013.

Lagets tränare, lagkapten och vicekapten har nu gripits misstänkta för att ha påverkat resultatet.

– Det är bra att man kommer åt de som gör detta och sätter dit dem, säger Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

Den lettiska polisen, i samarbete med det lettiska fotbollsförbundet och Uefa, har gripit tre personer från den lettiska klubben Daugauva Daugavpils, det rapporterar lettiska LETA. Personerna misstänks för matchfixning i samband med Champions League-kvalet mot Elfsborg i juli 2013.

Det rör sig om klubbens tränare Ivans Tabanovs och spelarna Aleksandrs Vlasovs, målvakt, och Jevgeņijs Kosmačovs, mittfältare, som i 1-7-förlusten på Borås Arena misstänks ha påverkat resultatet.

Spelarna och tränaren kan hållas gripna i 48 timmar innan de häktas eller släpps fria. Daugavas klubbdirektör Edgar Liman säger till LETA att han tror att de kommer att släppas fria under utredningen.

Annons

– Det är beklagligt att det finns. Det är bra att man kommer åt de som gör detta och sätter dit dem, det är viktigt för fotbollen i stort. Det finns länder, klubbar miljöer, som gör på det här sättet, säger Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Han berättar att klubben inte har kontaktats av polisen eller Uefa.

Såg du något misstänkt?

– Nej, vi var väldigt bra. Just i den matchen och även bortamatchen som vi vann med 4-0.

Vad tycker du om att just Elfsborg är med i den här härvan, även om det inte handlar om just er?

– Vad jag förstår är vår matche en av ett antal. Vad som har hänt vet jag ju inte. Vad har vi med det att göra? Jag vet inte vad som kommer hända eller vad som hände kring vår match, det är bara en tillfällighet vilka man möter. Det har inte vi att göra med överhuvudtaget.

Annons

Tycker du att matchfixning är ett stort problem?

– Sverige har varit skonat från det, men någonstans når det även oss. Hoppas och tror att Sverige kan bli ett föredöme. Det är inget jag har stött på i Sverige. Jag är övertygad om att vi tar det på största allvar här.

Daugava har varit misstänkta för uppgjorda matcher under en längre tid. Redan för över ett år sedan skrev fotbollskanalen.se om att Elfsborg-Daugava utreddes för matchfixning.
Enligt klubbdirektören Edgar Liman är det också svårt att veta om fler matcher kan vara uppgjorda.
- Det är svårt att veta om razzian också är relaterad till andra matcher, men det som nämndes var Elfsborg, säger han enligt LETA.

Lettisk polis kommer att hålla en presskonferens under fredagen och ge mer information kring gripandet.

Publicerad 2014-10-24 kl 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto