Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Spelare gripna för att ha lagt sig mot Elfsborg: "Bra sätta dit dem"

Foto: SCANPIX

Lettiska Daugava förlorade mot Elfsborg i Champions League-kvalet med 7-1 på Borås Arena i juli 2013.

Lagets tränare, lagkapten och vicekapten har nu gripits misstänkta för att ha påverkat resultatet.

– Det är bra att man kommer åt de som gör detta och sätter dit dem, säger Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Den lettiska polisen, i samarbete med det lettiska fotbollsförbundet och Uefa, har gripit tre personer från den lettiska klubben Daugauva Daugavpils, det rapporterar lettiska LETA. Personerna misstänks för matchfixning i samband med Champions League-kvalet mot Elfsborg i juli 2013.

Det rör sig om klubbens tränare Ivans Tabanovs och spelarna Aleksandrs Vlasovs, målvakt, och Jevgeņijs Kosmačovs, mittfältare, som i 1-7-förlusten på Borås Arena misstänks ha påverkat resultatet.

Spelarna och tränaren kan hållas gripna i 48 timmar innan de häktas eller släpps fria. Daugavas klubbdirektör Edgar Liman säger till LETA att han tror att de kommer att släppas fria under utredningen.

– Det är beklagligt att det finns. Det är bra att man kommer åt de som gör detta och sätter dit dem, det är viktigt för fotbollen i stort. Det finns länder, klubbar miljöer, som gör på det här sättet, säger Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Han berättar att klubben inte har kontaktats av polisen eller Uefa.

Såg du något misstänkt?

– Nej, vi var väldigt bra. Just i den matchen och även bortamatchen som vi vann med 4-0.

Vad tycker du om att just Elfsborg är med i den här härvan, även om det inte handlar om just er?

– Vad jag förstår är vår matche en av ett antal. Vad som har hänt vet jag ju inte. Vad har vi med det att göra? Jag vet inte vad som kommer hända eller vad som hände kring vår match, det är bara en tillfällighet vilka man möter. Det har inte vi att göra med överhuvudtaget.

Tycker du att matchfixning är ett stort problem?

– Sverige har varit skonat från det, men någonstans når det även oss. Hoppas och tror att Sverige kan bli ett föredöme. Det är inget jag har stött på i Sverige. Jag är övertygad om att vi tar det på största allvar här.

Daugava har varit misstänkta för uppgjorda matcher under en längre tid. Redan för över ett år sedan skrev fotbollskanalen.se om att Elfsborg-Daugava utreddes för matchfixning.
Enligt klubbdirektören Edgar Liman är det också svårt att veta om fler matcher kan vara uppgjorda.
- Det är svårt att veta om razzian också är relaterad till andra matcher, men det som nämndes var Elfsborg, säger han enligt LETA.

Lettisk polis kommer att hålla en presskonferens under fredagen och ge mer information kring gripandet.

Publicerad 2014-10-24 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons