Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

Tokhyllades av Anders Svensson: "Det är stort"

Foto: SCANPIX

Arber Zeneli målfirar.

Arber Zeneli spås en lysande framtid. Anders Svensson menar att yttermittfältaren är en av de största talangerna som han någonsin har sett, men 20-åringen själv känner ingen press utifrån på att slå igenom.
- Pressen har jag aldrig känt. Jag gör det jag ska göra, säger Zeneli till Fotbollskanalen.

Det var efter Svenska Cupen-finalen förra året som Elfsborgs-legendaren och Sveriges meste landslagsman Anders Svensson, 38, hyllade sin lagkamrat Arber Zeneli till skyarna.

- Zeneli skulle jag säga är en av de största talangerna som jag någonsin har sett. Han har helt unika kvaliteter, sa Svensson då.

- Han hade kunnat spela från start och göra det enormt bra. Vi kör mycket en mot en när vi har försäsong och det var ingen som ville möta honom då. Såg man honom så sökte man en annan yta, för det var ingen som kunde ta bollen av honom. Ingen kunde stoppa honom, fortsatte veteranen.

Och Svensson är inte den ende som ser en väldigt ljus framtid för den 20-årige offensive mittfältaren framöver. Många har stora förhoppningar på Zeneli och kanske kan han få sitt genombrott i allsvenskan i år.

Fotbollskanalen.se ringde upp Zeneli för att kolla läget inför säsongen.

- Vi får väl se hur det här blir. Alla ser fram emot allsvenskan och som spelare vill man ju alltid spela så mycket som möjligt. Självklart kommer jag jobba hårt för det, men det är tränaren som bestämmer och han tar ut det bästa laget. Jag kommer bara jobba på så mycket som möjligt, säger talangen.

Har du några speciella förhoppningar kring säsongen?
- Nja, förhoppningar och förhoppningar. Jag vet inte vad jag ska svara där. Jag vill göra det så bra som möjligt för laget och göra poäng. Det har börjat bra i år och jag hoppas att det kan fortsätta så.

Under försäsongen har Zeneli fått en hel del speltid och på de två inledande matcherna i Svenska Cupen har han gjort två mål och en assist. I båda matcherna har han fått hoppa in mot slutet.

Förra året gjorde Zeneli fem starter och elva inhopp i allsvenskan. De siffrorna hoppas han bättra på till den här säsongen.

- Ja, verkligen. Förra året fick jag starta mot slutet och det kändes bra. Jag hoppas att den trenden fortsätter, att det går bra när jag får chansen och att jag kan visa Magnus Haglund att jag verkligen vill vara med, säger han.

Elfsborg har fått in en nygammal tränare till det här året, i form av Magnus Haglund.

- Det har känts bra för mig sedan han kom hit, sen har han valt att spela med det bästa laget. När jag väl har fått chansen så tycker jag att jag har visat upp mig.

- Magnus är en bra tränare och han vet vad han vill. Jag var ju i Elfsborg när han var här innan och då vann ju laget SM-guld 2006. Han är en smart tränare och han vet hur vi ska spela.

Känner du förtroendet från honom och resten av klubben?
- Ja, det tycker jag. Jag har varit med a-laget i ett år och jag känner att jag kommer få chansen. Det är bara att göra sitt bästa och Magnus vill att alla jobbar lika mycket, oavsett var man spelar eller hur mycket man spelar.

Vad känner du att det är som krävs för att ta nästa steg?
- Det är väl att öka på mognaden i mitt spel, att variera mig i spelet, att spela lätt ibland och att vara distinkt i avsluten när jag får chansen. Sen behöver jag göra poäng.

Hur är känslan kring laget inför den här säsongen?
- Hittills har det känts jättebra. Vi har en härlig mix med både unga och äldre och det känns som att de yngre tagit stora steg och att vi verkligen kan ta plats. Men vi får se och tar en match i taget. Vi har inte tänkt på var vi kommer att hamna i tabellen till slut.

Att höra Anders Svensson säga att du är en av de största talangerna som han har sett. Hur är det?
- Det är stort faktiskt. När Anders säger det så blir man glad och det är ett kvitto på att man gjort det bra. Men jag ska inte försöka överprestera och så, utan jag ska göra det som jag är bra på.

Hur är det att ha en sådan spelare som Anders i truppen?
- Självklart betyder han jättemycket. Speciellt för oss yngre. Han ger oss råd och exempel på vad vi ska göra i vissa situationer, säger Zeneli till fotbollskanalen.se.

Att många snackar om dig som en stor talang och pekar ut dig som någon som kan slå igenom framöver, sätter det någon press på dig?
- Nej, verkligen inte. Den där pressen har jag aldrig känt. Jag gör det jag ska göra. Blir det dåligt så får jag ta det och fortsätta jobba vidare. När folk utanför pratar om att jag ska göra det bra i år så tänker jag inte på det. 

Du var med i det "nya U21-landslaget" som siktar på EM 2017. Vad har du för förhoppningar kring landslaget framöver?
- Det är klart att jag vill vara med och representera mitt land, men det är bara om man gör det bra i sitt klubblag som hamnar man där. Jag jobbar så bra som möjligt där och sen är landslaget plus och ett kvitto på att man gör det bra, avslutar Zeneli.

Publicerad 2015-03-04 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons