TV: Elfsborg vann - trots Svenssons stora misstag

Elfsborg

Falkenberg kvitterade till 1-1 mot Elfsborg efter en tilltrasslad situation. Anders Svensson slog bollen på egen målvakt och Wede kunde enkelt slå in returen. Elfsborg vann trots missen med 3-2.

Simon Hedlund drev upp fint på vänsterkanten i den tredje minuten och spelade in bollen. Där var Viktor Claesson och utmanade och bollen styrdes i mål. Målet sattes preliminärt som ett självmål.

Anton Wede kunde kvittera för Falkenberg efter en märklig situation. På en frisparksretur sköt Anders Svensson bollen på egen målvakt och Wede slog in bollen i öppet mål. Falkenberg tog sedan ledningen innan paus när Rodevåg säkert slog in bollen vid stolproten, fri med Stuhr Ellegaard.

Direkt i inledningen av andra halvlek gjorde Rohdén 2-2 på halvvolley. Rohdén gjorde även 3-2 för Elfsborg när han fri med målvakten säkert rullade in bollen.

Falkenberg orkade inte svara och Elfsborg vann matchen med 3-2.

Klas Ingesson och Jan Mian roterar i Elfsborgs startelva. Lasse Nilsson, Sebastian Holmén, Per Frick och Niklas Hult startar alla på bänken.

Så här startar lagen:

Falkenberg: Martler - Joza, Johansson, Karlsson, Eriksson - C Wede, A Wede, Svensson, Keat, Carlsson - Thorleifsson.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Klarström, Mobaeck, Jönsson, Larsson - Claesson, Svensson, Hauger - Hedlund, Prodell, Rohdén.

Publicerad 2014-04-21 kl 16:50