POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

TV: Elfsborgs hemmasvit bruten

Elfsborg hade inte förlorat på hemmaplan sedan september 2011. En svit som tog slut den 6 juli 2013. Åtvids defensiv var för stark.

Elfsborg, med 5-1-krossen mot Syrianska i bagaget, mötte Åtvidaberg som hade tre segrar med sig till Borås Arena. Storstjärnan i Elfsborg, Anders Svensson, fick se matchen från läktaren på grund av skada.

Elfsborg hade svårt att skapa målchanser och när man väl kom till målchanser hade man svårt att sätta dem. Åtvidaberg å andra sidan var oerhört effektiva och när Daniel Sjölund blev snyggt framspelad av Imad Zatara tvekade finländaren inte utan nickade den distinkt i mål.

I den andra halvleken började Åtvidaberg i ett ännu högre tempo och bland annat hade Anton Tinnerholm en boll i stolpen i 54:e minuten. En minut senare satte Åtvidabergs John Owoeri pannan till i straffområdet, nästan helt ensam med målvakten, men nicken var inte bra nog.

Elfsborg fick sitt första skott på mål i 56:e minuten.

Efter att Elfsborg bytte in Niklas Hult och James Keene lyckades laget komma ur Åtvidabergs press och komma tillbaka till det spel som vi är vana att se Elfsborg spela.

Elfsborg tryckte på under andra halvleks andra halva men lyckades inte få in bollen i mål. Detta trots klara målchanser från bland annat Tom Söderberg och Mohamed Bangura. Åtvidaberg höll undan och lyckas ta sin fjärde raka seger. En bedrift man inte gjort sedan storhetstiden på 1970-talet.

 

 

Elfsborgs startelva:

Stuhr Ellegaard, Klarström, Söderberg, Holmén, J. Larsson, Claesson, Hauger, Jörgensen, Ishizaki, Nilsson, Bangura

Åtvidabergs startelva:

Gustavsson, Dahlén, Moberg, Hallingström, Tinnerholm, Bergström, Sjölund, Dogbe, Zatara, Prodell, Owoeri

Publicerad 2013-07-06 kl 18:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå