Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ELFSBORG

TV: Ingesson är inte sugen på fortsättning: Inte just nu

Det blev seger i den allsvenska tränardebuten för Klas Ingesson. Men spelet räcker inte om Elfsborg vill vidare i Europa League:

- Nej där måste vi upp bra många pinnhål, definitivt, konstaterar Ingesson efter 3-1 mot Syrianska.

Elfsborg klarade 1-1 mot Standard Liege i Europa League i torsdags och vann med viss möda borta mot Syrianska på söndagen. Den segern kan nye Elfsborgstränaren tacka inhopparna Viktor Claesson och Joackim Jörgensen för.

Claesson nätade en kvart efter att han fått komma in, Jörgensen sex minuter efter sitt inbyte:

- Jag har sagt till killarna att när man gör ett byte så vill man se en reaktion i laget, framför allt från de som kommer in. När man väl får chansen måste man ta den, det gör de verkligen i dag, säger Ingesson.

Blir belöningen en plats i startelvan?

- Nej belöningen blir tre poäng, sedan får vi se, säger Ingesson med glimten i ögat.

Nytt spelsystem

Han kom in som ny tränare för en dryg vecka sedan när Jörgen Lennartsson sparkades av Boråsklubben.

Bättre passningsspel stod överst på önskelistan och Ingesson bytte direkt spelsystem — från 4-4-2 till 4-1-4-1 — med Anders Svensson som släpande defensiv mittfältare. Men någon sprakande passningsfotboll bjöds det inte på när Elfsborg gästade superettanklara Syrianska. Det var mer spel på tvären än framåt.

- Ja precis och just det hade vi ändå pratat om innan. Jag vart lite förbannad och sa i paus att vi måste i alla fall brösta upp oss lite och ta jobbet. Jag ville se att vi verkligen vågar och vill vinna och det gjorde vi. Sedan har vi lite flyt som får med oss bytena som gör skillnaden.

Svensson ska styra

Vad vill du se med det nya spelsystemet?

- Jag vill att vi vågar rulla från backlinjen och försöker hitta in — antingen till Anders (Svensson) eller spela förbi Anders och i andra läget tar det tillbaka till Anders där han kan styra upp spelet. Sedan vill jag att vi ska gå fram med mycket mer folk, säger Ingesson.

Men oavsett hur väl det nya spelsystemet än slår ut så är den forne VM-bronshjälten inte sugen på någon fortsättning nästa år som allsvensk tränare:

- Nej inte just nu, utan det är två månader som gäller. Just nu är jag jätteglad över att ha fått den här chansen men sedan är jag sugen på att gå tillbaka till U-truppen igen.

Publicerad 2013-10-06 kl 17:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons