TV: Lasse Nilsson bakom segern - Elfsborg upp på andraplats

Elfsborg

Elfsborgs självförtroende ser ut att växa för varje match.
Lasse Nilsson blev tvåmålsskytt i 4-1-vinsten över Halmstad.
-Efter 3-1 kändes det som en lugn segling, säger han.

Elfsborg inledde det fotbollsallsvenska mötet med hård press. Något oväntat var det Halmstad som tog ledningen i den 23:e minuten. Efter rörigt spel högt upp i banan sprang Mikael Boman framför siste försvarare och slog in 1-0 med en bredsida. Repliken tog bara en minut. Efter en nick letade sig bollen fram till Elfsborgs Lasse Nilsson i straffområdet, vilket innebar 1-1.

-Det var lite mer boll än jag haft i de tidigare hemmamatcherna, tycker jag. Jag hittade ytan emellan lite oftare, säger 32-åringen efter matchen.

Boråslaget tog sedan ledningen genom ytterligare ett fatalt misstag av Halmstad. I en löpduell med just Lasse Nilsson nickade backen Fredrik Liverstam bollen över målvakten Stojan Lukic, som var långt ute, in i eget mål efter kommunikationsmissen.

-2-1-målet är ju väldigt turligt mål så klart, men det kändes ändå som om vi förtjänade 2-1 där i paus. Jag tror inte att Halmstad hade haft ett vettigt anfall innan 1-0-målet, säger Nilsson.
Trots självmål var det inte jobbigt att jubla.
-Absolut inte, jag var jätteglad. Vi tar alla mål vi får.
Skyller självmål på klacken
Halmstads tränare Jens Gustafsson kände dock inte för att ge bort några mål.
-Vi är olyckliga över andra målet. Vi går in i andra halvlek med en liten dålig känsla av att vi inte dragit nytta av det tidiga 1-0-målet, säger han.

-Det har vi inte utrett, men Elfsborg har ju en högljudd klack som försvårar kommunikationen.
Drygt tio minuter in i andra släppte Marcus Rohdén ut bollen till Lasse Nilsson som distinkt gjorde kvällens andra mål.

Slutresultatet fastställdes när Viktor Prodell stod rätt till, roterade kroppen och bröstade in 4-1.
Halmstad vann senast mot Helsingborg, men står kvar och stampar i nedre skiktet på fyra poäng.
Elfsborg är däremot sedan förlusten i premiären obesegrat i fem raka matcher. Tränaren Jan Mian deklarerade att han var mer än nöjd med sitt lags insats.

-Vi hade en matchplan och vi följer den matchplanen. Vi gör bästa matchen för säsongen, säger han.

Elfsborg: Stuhr Ellegrad – Hult, Jönsson, Holmén, Larsson – Hauger, Svensson, Rohden – Claesson, Prodell, Nilsson.

Halmstad: Lukic; Westerberg, Liverstam, Magyar, Baffo; Blomberg, King, Thydell, Steindorsson; Baldvinsson, Boman.

Publicerad 2014-04-28 kl 20:37