Elfsborgs fina form fortsätter - hakar på i toppen efter ny seger

Elfsborg har hittat formen i allsvenskan.
I dag tog man sin tredje raka seger efter uppehållet - och hakar därmed på i tabellens toppstrid.
- Jag älskar den här känslan, säger Leo Väisänen till Discovery+ efter matchen.

Se Sporten med två av målen från matchen i spelaren.

Elfsborg inledde med två raka segrar mot IFK Göteborg och Örebro när allsvenskan återstartade efter EM-uppehållet. I dag ställdes man mot Östersund på Borås Arena, där man fick klara sig utan lagkaptenen Johan Larsson, som saknades med en skadekänning.

Den första halvleken spelades utan några riktigt stora målchanser för något av lagen - fram till precis innan halvtidsvilan, då Robert Gojani tog emot en lång boll och satte 1-0 bakom Aly Keita. Målet var Gojanis första i hans 91:a match för Elfsborg. Han kom till klubben från Jönköpings Södra inför säsongen 2018.

I upptakten av den andra halvleken hade ÖFK en bra chans att kvittera när Patrick Kpozo träffade stolpen. I kontringen som följde hade sedan Gojani en jättechans att sätta 2-0, men sköt över från ett gyllene läge i straffområdet.

I den 69:e minuten skulle Elfsborg sedan sätta 2-0. Jeppe Okkels fick till ett skott som styrdes in i mål via en ÖFK-back.

På stopptid skulle Elfsborg även sätta 3-0 efter en hörna, där bollen återigen gick i mål efter en styrning på en ÖFK-back efter en nicktouch från Maudo Jarjué.

- Det var en väldigt stabil match från vår sida. Jag älskar den här känslan och den här fotbollen! Jag tror att vi gjorde fansen stolta. Det är bra att fortsätta härifrån, säger Elfsborgs Leo Väisänen till Discovery+ efter matchen.

Segern gör att Elfsborg nu ligger tvåa i allsvenskan, fyra poäng efter serieledande Malmö FF. Man har dock två matcher mer spelade än trean Djurgården. Östersund ligger kvar på kvalplats, men kan komma att passeras av både Varberg och Örebro, som ligger under strecket, innan omgång elva är färdigspelad.

I nästa omgång ställs Elfsborg mot Häcken borta, men dessförinnan ska man möta moldaviska Milsami Orhei i kvalet till Europa Conference League. Östersund ställs mot nykomlingen Halmstad hemma på Jämtkraft Arena i nästa match.

Elfsborg: Rönning - McVey, Väisänen, Jarjué, Strand - Holst, Römer, Gojani, Alm, Ndione, Okkels.

Östersund: Keita - Mensiro, Sonko Sundberg, Haugan, Kpozo - Ssewankambo, Fritzson - Hörberg, Kroon, Bellman - Baptiste.