POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
13v

Elm avvaktar med kontraktsförlängning - och sågar klubben: "Det är cirkus och karusell nu"

Foto: Bildbyrån.

Kalmars ordförande ska i ett telefonsamtal offentligt sagt att klubben ska göra sig av med Henrik Rydström.
Rasmus Elms reaktion?
- Det är cirkus, säger han till Barometern.

Tidigare i veckan rapporterade tidningen Barometern om att ordföranden i Kalmar FF, Johan Assarsson, i ett telefonsamtal på en bilfirma i Kalmar, sagt att: ”Vi gör som vi pratade om tidigare, vi tar bort Henke”. Ett uttalande som om det skedde onekligen går att tolka som att huvudtränare Henrik Rydström, som tog över efter Nanne Bergstrand i år, har en osäker framtid inom klubben.

- Det har jag inget minne av, sa Assarsson själv till tidningen.

Henrik Rydström sa i går i en intervju med Fotbollskanalen att han räknar med att han fått höra från klubben om det varit så att han inte skulle får fortsätta.

- Vi är inne i december snart och om man inte ska vara kvar så borde jag ha fått ett besked. Det vore märkligt om det beskedet kommer såhär sent. Så oprofessionella är jag övertygade om att man inte är från Kalmar FF:s sida, sa Rydström.

En som inte uppskattar turerna kring vem som ska träna laget nästa år är Rasmus Elm. På en fråga från Barometern om mittfältsstjärnans kontrakt, som går ut nu, säger Elm att parterna börjat diskutera, men att han avvaktar.

- Ja, det är en cirkus och karusell nu. Allt beror på vad som händer.

Barometern: Vem som blir tränare, till exempel?
- Ja, och hur allt sköts och vad Kalmar FF vill nu och i framtiden, det är många parametrar. Det är ganska låg nivå just nu.

Enligt podcasten ”KFF-podden” är det minst två personer i styrelsen som är ”starka motståndare” till Rydström. Elm är dock tydlig med att han gärna ser att klubbikonen fortsätter.

- Helt enkelt för att det är en bra tränare. ”Henke” har varit i Kalmar FF i 25 år och jag kan intyga att han har inget annat än föreningens bästa för ögonen. Ja, han kan vara obekväm, han står för saker och ting, men jag tycker det är bra. Antingen tar man det eller så gör man det inte, säger Elm.

Publicerad 2018-11-16 kl 17:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå