Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elm om handsregeln, framtiden och mittbacksrollen: "Rydström har fel"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Rasmus Elm spelade mittback i Kalmars kryss mot Hammarby.
Och KFF-tränaren Henrik Rydström tror att stjärnan kommer söka sig till den positionen med tiden.
- Då tror han fel, säger Elm till Fotbollskanalen och skrattar.

3:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas höjdpunkterna från Hammarby-Kalmar.

Kalmar FF jobbade sig till ett 0-0-resultat borta mot Hammarby under söndagen. Med mittfältaren Rasmus Elm som mittback i en fembackslinje, eftersom Viktor Elm och Mikael Dyrestam var avstängda.

- Man får ju ställa upp. Det funkade jättebra. Vi ville inte spela så lågt som det blev, men ibland får man acceptera att det blir så och då får man ta poängen, packa in den och åka hem, säger Elm.

- Vi visste om att Hammarby är ett bra lag och vi vet vilka ytor de vill åt. De är sämre när det gäller inläggsspel men får de kombinera sig fram fritt i mitten är de vassa. Jag tycker att vi gjorde det bra kollektivt.

Annons

Om offensiven säger den tidigare landslagsspelaren:

- Vi hade lite omställningar där vi ändå kunnat såra dem, men vi kan bättre.

På presskonferensen efter slutsignalen sa Kalmar-tränaren Henrik Rydström att han på sikt kan se Elm som mittback permanent.

- Jag tror att han i framtiden kommer söka sig ännu längre ner i planen än att vara mittfältare, sa Rydström.

Men huvudpersonen själv tänker inte likadant.

- Då tror han fel. Nej, mittback tror jag inte på..., säger 30-åringen.

En situation i matchen har i efterhand blivit omdiskuterad. Nikola Djurdjic slog ett inlägg på Viktor Agardius ena arm och Hammarby-forwarden blev rasande när domaren Patrik Eriksson inte dömde straff.

- Det är ju hands, men sen vet jag inte om det är straff. Han hoppade ut och fick bollen på handen men han gjorde ingen jätterörelse för att täcka eller göra sig större. Det är solklar hands, men det är inte solklar straff. Hur man nu kan säga så. Ni förstår hur jag menar, säger Rasmus Elm.

Annons

Vet ni som spelar exakt hur regeln fungerar?
- Nej, det är ju lite så att nästa gång vi spelar så kan det där bli straff. Det är 50/50. Det kan vara straff, och det kan inte vara straff. Det beror på vem som dömer och så.

Elm har i år spelat 16 allsvenska matcher. Hans kontrakt går ut efter säsongen och det är ovisst om han stannar i Kalmar.

- Jag vet inte. Vi får se hur det blir och hur kroppen mår. Det blir inte enklare för varje år direkt. Just nu mår jag okej, men det är mycket jobb bakom det som gör att jag kan stå på planen varje vecka. Vi får se, jag har inte bestämt mig än, säger han.

- Jag kan mycket väl spela i flera år till, men vi får se.

Kan du tänka dig att flytta från Kalmar igen?
- Jag vet inte. Det beror på vad som kommer upp och hur läget är hemma. Det handlar ju om en familj som ska bryta upp och det är mycket som spelar in. Jag vet ärligt talat inte mer än vad jag säger, avslutar Elm.

Annons
Publicerad 2018-10-28 kl 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto