TV: Hammarby tappade poäng i striden om Europa: "Kalmar ville förstöra"

STOCKHOLM. Hammarby vill åt en plats i Europa League-kvalet till nästa säsong.
Men mot Kalmar FF under söndagen blev det bara 0-0 hemma på Tele2 Arena.
- De vet att deras enda chans är att stänga matchen, sa Bajens Jiloan Hamad till C More i paus.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Guldet är långt borta, men Hammarby slåss om en av två platser till Europa League-kvalet nästa säsong. Under söndagen hoppades man kunna besegra Kalmar FF på hemmaplan och hålla avståndet ner till BK Häcken och Malmö FF, men då fick man nöja sig med en poäng. Inför 25 473 åskådare spelade man 0-0 mot Kalmar.

I den första halvleken lyckades inte Hammarby luckra upp Kalmars defensiv och hemmalaget skapade inte många chanser framåt. Istället var det gästerna som var närmast att göra mål innan paus. I den 44:e minuten drog Herman Hallberg till med ett skott som touchade på en motståndare och sedan gick precis utanför ena stolpen.

- De vill stänga matchen. De vet att det är deras enda chans, och att försöka få någon kontring på det. Det är svårare att skapa fotboll och göra mål än att försvara och förstöra. Det gäller för oss att ta tag i det i andra halvlek så ska de få äta upp sin defensiva formation, sa Hammarbys mittfältare Jiloan Hamad till C More i paus.

Just Hamad fick Hammarbys största farlighet för matchen. I den 58:e minuten hittade ytterbacken Simon Sandberg in med en pass snett inåt bakåt i straffområdet, vilken gav en ren Hamad ett drömläge bara några meter ifrån mål. Men kaptenen sköt över.

Med en kvart kvar av matchen skrek Hammarby efter straff. Nikola Djurdjic slog ett inlägg på Viktor Agardius ena arm, men domaren Patrik Eriksson friade.

- Det ska nog vara straff, sa expertkommentatorn Jon Persson i C Mores sändning.

Matchen slutade 0-0 och Hammarby ligger fortsatt trea i allsvenskan, men har bara en poäng ner till fyran Häcken. Dessutom är det tre poäng ner till Malmö, som har en match mindre spelad. MFF möter AIK under måndagen.

- Det är väldigt viktigt för klubben, fansen och alla i laget att vi gör en bra avslutning. Vi ska se till att vi tar en Europa-plats, säger Hammarbys Kennedy Bakircioglu till C More.

Om matchen säger Bakircioglu:

- Vi kom inte alls upp i nivå. Vi var för slarviga och inte tillräckligt aggressiva. De backade hem och försvarade sig bra i 90 minuter. Vi är inte alls nöjda med det här.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Simon Sandberg, Björn Paulsen, Mads Fenger, Neto Borges - Jeppe Andersen, Junes Barny - Vladimir Rodic (Leo Bengtsson 60), Muamer Tankovic (Kennedy Bakircioglu 64), Jiloan Hamad - Nikola Djurdjic

Kalmars lag: Lucas Hägg-Johansson - Emin Nouri, Johan Stenmark, Viktor Agardius, Chima Akas - Isak Magnusson (Tobias Eriksson 80), Rasmus Elm, Herman Hallberg, Jajá (Filip Sachpekidis 64) - Romario, Nils Fröling (Papa Diouf 73)