POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Etuhu vädjar till AIK-fansen: "Var inte för arga, snälla"

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK:s Dickson Etuhu är långt ifrån toppformen, men spelade ändå i premiären mot Gif Sundsvall.
- Speltid är enda sättet att komma i form, säger han till Fotbollskanalen.

Det blev en missräkning i den allsvenska premiären för AIK under söndagen. Hemmamatchen mot Gif Sundsvall slutade 1-1.

AIK:s tränare Andreas Alm valde att starta med fyra spelare som haft en långt ifrån optimal försäsong och som inte är i toppform fysiskt sett; Dickson Etuhu, Denni Avdic, Stefan Ishizaki och Ebenezer Ofori.

- Jag tänker att det blir bättre framöver tack vare i dag. De blir bättre tränade, sa Alm på presskonferensen efter matchen. 

Anfallaren Denni Avdic byttes ut i paus och han är inte nöjd över sin insats mot Sundsvall.

- Jag är inte nöjd, men vafan, så blir det ibland. Det är bara att ta nya tag och träna hårt för att komma tillbaka till den nivån jag ska vara på, säger Avdic.

 - Det är klart att jag måste ha mer träning och få mer fart i benen.

 Vad säger du om lagets insats?
- Vi måste höja oss, men det är en premiär och det var kanske lite nerver. Det kommer släppa. Det är bara att jobba på. I dag (läs i går) såg det inte bra ut, säger Avdic.

Mittfältaren Dickson Etuhu, som bland annat varit i England på grund av personliga skäl under försäsongen, säger så här om matchen:

- Det var skit, men det är första matchen på säsongen. Supportrarna kom hit med mycket energi för oss men vi presterade inte för dem. Jag förstår deras frustration, men det här var första matchen och vi kommer lära oss av den. Vi kommer bli bättre, vi måste bli bättre.

Hur kändes det för dig personligen?
- Jag var död efter 20 minuter, men jag måste spela. Jag visste när jag gick in i matchen att jag skulle ha problem fysiskt. Men det är enda sättet för mig att komma i form, att få speltid. Jag spelade i 80 minuter och jag ska bygga vidare på det här. Jag har en stark tro på mig själv och jag är inte oroad över mig själv prestationsmässigt.

Vissa supportrar buade ut er efter matchen, vad tänker du om det?
- Jag förstår fansen, jag skulle buat själv om jag var där. De kommer hit för att stötta oss och vi har fantastiska supportrar. De förväntar sig att vi ska leverera något som är värt pengarna och jag känner med dem.  

- De förväntade sig att vi skulle köra över det här laget, men vi behöver supportrarna så fortsätt stötta oss. Det här var första matchen, så var inte för arga. Snälla, vädjar Etuhu.

Vad säger du om er nye anfallare, Carlos Strandberg (som spelade 45 minuter mot Sundsvall)?
- Jag älskar Carlos. Jag är glad över att han är här. Han är stark och en spelare som jag tror vi behöver. Jag sa till honom i dag: "Lyssna, vi är inte så här dåliga egentligen, vi är bättre än det här. Ge oss tid". Han bara skrattade. Men han kommer passa oss perfekt, avslutar Dickson Etuhu.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren här ovan! 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-04 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå