Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ex-MFF:arna vill vinna på sin gamla hemmaplan: "Hade betytt extremt mycket"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborgs duo Tobias Sana, 31, och Yahya Kalley, 19, har båda ett förflutet i Malmö FF, som den sistnämnde anslöt från så sent som i augusti.
Nu vill duon vara med och sänka sitt gamla lag på Eleda Stadion under söndagen.
- Det blir speciellt på många sätt, säger Kalley.
- Att få tre poäng hade betytt extremt mycket för oss, säger Sana.

Foto: Bildbyrån.

Yahya Kalley är fostrad i Malmö FF och representerade klubben fram till den 26 augusti i år, då han värvades av IFK Göteborg. Tobias Sana spelade för MFF 2015-2017 och vann SM-guld med klubben 2016. Under söndagskvällen ställs Sana och Kalley mot sina forna lagkamrater.

- Jag känner många i MFF. Det är tio-elva spelare kvar sen jag var där. Jag har många vänner där och jag delade nästan tre år med dem. Det blir speciellt, men det handlar om tre poäng och det är det som är det viktigaste. Det ska bli kul, säger Tobias Sana.

Vilka har du kontakt med idag?
- Jag snicksnackar med lite alla möjliga. Från Erdal Rakip till Behrang Safari och ”AC” (Anders Christiansen). Vi smsar eller skriver på Instagram till varandra ibland, säger han.

ANNONS

Yahya Kalley har tränat med hela MFF:s nuvarande trupp då han spelade där så pass nyligen.

- Matchen blir speciell på många sätt. Jag är glad över att få möta ett så bra lag. Jag har kontakt med några stycken i klubben. Det kommer att vara speciellt, säger 19-åringen.

Han har fått en fin start i sin nya klubb. Malmösonen har faktiskt varit så bra att han fått chansen i U21-landslaget. Han debuterade mot Armenien den 13 oktober och bidrog med en assist i 10-0-segern.

- Det var jättespeciellt! Jag har alltid drömt om att få spela i U21-landslaget. Det kändes skitbra att komma in och till och med få göra en assist. Jag är jätteglad över det, säger han.

Vänsterbacken tror att hans tidigare klubb MFF kommer att gå ut hårt i söndagens match och sätta full fart framåt från start.

- De kommer att vara extra taggade eftersom de förlorade senast. Det gäller att vi är med från början och inte blir överraskade. Det blir viktigt att lägga en grund för matchen, säger Yahya Kalley.

ANNONS

IFK Göteborg är i behov av poäng för att säkra sin allsvenska existens. Samtidigt vill tabellettan Malmö FF inget annat än att ta tre poäng och komma närmare SM-guldet.

- Tre poäng vore väldigt viktigt. Särskilt där vi är idag i tabellen. Det är en match som betyder mycket för båda. Den kommer att vara väldigt speciell, då vi är där nere och de är i toppen. Det hade betytt extremt mycket för oss att få tre poäng, säger Tobias Sana.

Den tekniske mittfältaren har respekt för motståndet, men har planen klar för vad Blåvitt behöver göra för att skrälla.

- Vi vet att de är ett bra lag på hemmaplan där de har ett bra facit och att de kommer vara supertaggade efter besvikelsen senast. De kommer att trycka på under de första 15 minuterna. Vi ska stå emot det där och sen kommer vi alltid att få chanser. Vi ska få in bollen i boxen och tro på det vi gör. Fyller vi på mer i boxen ska vi ha chans att vinna, säger 31-åringen.

ANNONS

Han vill inte prata om vad han tror kommer att krävas för att säkra nytt kontrakt utan menar att IFK Göteborg nu mer än någonsin måste ta en match i taget.

- Börjar vi fokusera på vad som krävs framöver är vi farligt ute. Vi måste fokusera på en match i taget. Vi fokuserar på de tre poäng vi kan ta på söndag. Vi kan inte lägga tid på att tänka på om vi behöver åtta eller tio poäng för att hålla oss kvar. Då blir det fokus på det. Då sätter vi stress i våra huvuden. Vi vet att vi är bra fotbollsspelare. Vi ska bara fokusera på varje match, se det som en utmaning och gå för tre poäng, säger Tobias Sana.

Han får medhåll av Yahya Kalley, som gärna vill lämna Malmö med tre poäng i bagaget.

- Det skulle vara jättebra för laget om vi vann i Malmö. Det hade känts bra om vi vann i min gamla hemstad, säger han.

ANNONS

Det heta mötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg inleds klockan 17.30 under söndagen.

Publicerad 2020-10-25 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto