Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

EXTRA: Magnus Pehrsson till Djurgården

Magnus Pehrsson blir Djurgårdens nye manager.
Men han tillträder inte förrän säsongen 2012.
- Riktigt, riktigt skoj, säger han till Dif-tv.

Den förre djurgårdsspelaren fick sparken som tränare i Ålborg i oktober, men hans kontrakt med den danska klubben gäller över 2011.

- Vi är inte riktigt överens om hur vi ska avsluta det. Därför är jag boende i Danmark och kan inte flytta därifrån, säger Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Lidingögrabben Magnus Pehrsson spåddes en stor spelarkarriär. Via Brommapojkarna kom han till Djurgården som 18-åring 1994 och återvände dit efter en sejour i IFK Göteborg. Men 2003 tvingades han avsluta sin karriär efter efterhängsna knäskador. Han var tränare i Åtvidaberg, Sirius och Gais innan han 2009 kom till Ålborg.

Där fick han sparken mitt under ligasäsongen. Men är ändå kvar.

- För mig är det en bra lösning. Jag har sett möjligheterna i att få förkovra mig och vara ännu mer säker när jag kommer in.

Pehrsson är nöjd över att få ta ansvar som manager och inte bara vara tränare.

- Helheten och framför allt rekryteringen är det jag brinner för och det är där jag har mina kanske största egenskaper också.

Stefan Alvén, som fungerat som manager sedan i somras, återgår 2012 till att vara sportchef. Djurgårdens tränarduo Lennart Wass och Carlos Banda har ett respektive två år kvar på sina kontrakt.

Läs intervjun med sportchefen Stefan Alvén här till höger. Där berättar han hur klubben ska organiseras när Pehrsson anlänt.

Publicerad 2010-11-17 kl 11:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons