Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Farneruds sju månader "försäsong" är över: "Ska försöka komma i ännu bättre form"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Alexander Farnerud började träna med Helsingborgs IF i augusti. Först nästa vecka, efter mer än sju månader, kan han spela första tävlingsmatchen med laget.

1:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Wandersons andra mål i spelaren ovan.

Alexander Farneruds senaste tävlingsmatch var sommaren 2017. Sedan blev han skadad, gjorde rehab, och kom i träning med Helsingborgs IF i augusti förra året.

Han skrev på för HIF i oktober, men kunde inte spela matcher den hösten. I teorin har han därför haft en "försäsong" sedan i höstas, och nästa vecka är det stora testet: IFK Norrköping i allsvenskan.

På torsdagen spelade han drygt 65 minuter i genrepet mot FC Köpenhamn (2-2).

- Skönt att det har gått såhär långt, och det har gått bra. Försäsongen har fungerat bra. Bra upplägg, tränat bra.

- Det hade gått med 90 minuter i dag också, men man ska ändå försöka komma i ännu bättre form, få ännu bättre matchning, men det kommer efterhand.

ANNONS

Tränaren Per-Ola Ljung och ledarstaben har haft en försäsong som har handlat mycket om flera viktiga spelare i liknande sits som Farnerud.

- Vi vet att vi har en stor utmaning, säger Ljung.

Utmaningarna gäller bland annat Farnerud, Wanderson, och Rasmus Jönsson. Samtliga tre behövde verkligen bygga upp sig igen efter några svåra år.

Ljung säger att Jönsson nu ser bra ut och rör sig som han gjorde under sin bästa tid i HIF förra sejouren. De två andra har en bit kvar.

- Wanderson har fyllt sin fotboll med bättre innehåll, men där är mer att ta av, mer att ge fysiskt. Samma sak med Farnerud.

Ljung påpekade även att Farnerud har en lite annan roll än vad han är van vid, som en sittande mittfältare där det inte finns samma tid för att hämta andan. En rolljustering som också sätter lite andra krav det fysiska.

ANNONS

En fjärde spelares fysiska status är också osäker, men då i form av en skada. Pär Hansson åkte på ett bakslag efter nackskadan, och berättade för Helsingborgs Dagblad för två veckor sedan att han inte är med i den allsvenska premiären. Det finns inget satt datum för möjlig comeback.

Nyförvärven David Boysen, Noel Mbo, och Kundai Benyu spelade mot FCK, och även där påpekade Ljung att det finns jobb kvar innan saker är på plats, men då framför allt i samarbeten.

Publicerad 2019-03-21 kl 21:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto