Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
49v

FEM SPANINGAR: "De flesta blåvita tänkte redan på stranden i Thailand"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen mellan Sundsvall och IFK Göteborg.

GÖTEBORG. Sundsvall besegrade IFK Göteborg med klara 3-0 i säsongens sista match på Gamla Ullevi. Här är Linus Peterssons fem spaningar från matchen.

Ödesmatch - då prickade Sundsvall äntligen rätt över 90 minuter
Tappad ledning mot Elfsborg. Tappad ledning mot IFK Norrköping. Tappad ledning mot Hammarby. I de tre senaste matcherna hade GIF Sundsvall inlett bra, men avslutat bedrövligt. Inget som ger självförtroende direkt. I ödesmatchen mot IFK Göteborg lyckades de dock pricka in 90 fina minuter. Taktiken var glasklar: De gulklädda klev ut och backade hem. Det var nästan elva man på egen planhalva. IFK Göteborg kunde rulla boll som aldrig förr. Det gjorde dock ingenting. Sundsvall stod emot och tog vara på lägena när de dök upp. 1-0 i minut 36, 2-0 i minut 40. Avgjort. Och för en gång skull höll de ut hela vägen. Starkt.

Man ska välja sina måltillfällen med omsorg
David Myrestam är ingen notorisk målskytt. Karriärens alla fullträffar går nästan att räkna på två händer. Ibland är kvalitet dock viktigare än kvantitet. Myrestams 1-0 mot IFK Göteborg var förlösande och livsviktigt. Romain Call spelade in, Myrestam undgick markering och kunde placera bollen förbli Pontus Dahlberg. Det gäller att välja sina tillfällen...

IFK Göteborg är nog mest glada över att säsongen är slut
Efter ett turbulent år med interna maktkamper, spelaruppror, en sparkad tränare, en avgående ordförande med mera kan IFK Göteborg nu lägga 2017 till handlingarna. De är nog glada för det. Allt som allt slutade det med en 3-0-förlust och en tiondeplats i tabellen. Inte bra nog såklart. På måndag inleds arbetet mot att nå bättre resultat 2018. Närmast i framtiden ska...

  • ... en ny tränarkonstellation sättas på plats.
  • ... en ny spelidé utformas.
  • ... en ny spelartrupp pusslas ihop.
  • ... en klubbdirektör tillsättas på permanent basis.

Allt samtidigt som en fortsatt tajt budget ska balanseras. Det är ett stort och krävande jobb som ligger framför sportchef Mats Gren och co. För oss utomstående kommer det bli oerhört intressant att följa deras resa fram till april och nästa säsongstart.

De flesta blåvita tänkte redan på stranden i Thailand
På tal om IFK Göteborgs resa och arbete under vintern: Hur många från startelvan mot GIF Sundsvall startar även när allsvenskan drar igång 2018? Troligtvis inte så många. Thomas Rogne flyttar till Polen. Mix Diskerud, Sören Rieks och Mikael Boman sitter på utgående kontrakt. Det kommer bli mycket nytt. Välbehövligt som det känns. Mot Sundsvall var laget lojt och avslaget. Det fanns ingen glöd, ingen bensin kvar i tanken. Markeringen vid 0-1? Obefintlig. Returtagandet vid 0-2? Uselt. Dahlbergs slarv vid 0-3? Svagt. Det kändes som att de flesta blåvita redan hade tankarna på stranden i Thailand (eller vart de nu ska på semester). Buropen som följde i paus och efter slutsignalen, av de blott 6 769 närvarande, var befogade.

En värmande tanke till Sebastian Rajalakso
Inbytt i minut 68. Utbytt i minut 71. Sebastian Rajalakso fick inte många minuter på Gamla Ullevi. Tidigt vinkade han ut mot bänken, satte sig ner och signalerade för byte. 29-åringen har haft hjärtproblem tidigare i karriären. Om det är fallet även nu är för tidigt att säga. Hur som helst förtjänar han en värmande tanke skickad till sig så här i Göteborgs kyliga höstmörker.

Publicerad 2017-11-05 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons