POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "Finns det någon plan med Djurgårdens anfallare?"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Djurgården slog Trelleborg med 3-0 på Vångavallen.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Finns det någon plan med Djurgårdens anfallare? 
Aliou Badji fick en efterlängtad start. Hade han satt det där skottet som slutade i stolpträff så hade det blivit att han ”tog chansen”, men jag är osäker på om han gjorde det med sin prestation i övrigt. 

Men nej. Denis Kozica mot BP, Badji 70 minuter i dag, och Nicklas Bärkroth som sista 20 minuterna på Vångavallen. Det är försöken till det centrala anfallet. Det här lär nog inted fungera för ett lag som vill ta Europacupplatserna, åtminstone inte om det inte finns någon tydlig plan med vad de vill få ut av spelarna i den positionen. Just nu känns det mest bara som massa olika tester för att hoppas att något fungerar. 

Vångavallen är inte det man vill att det ska vara
Förutsättningarna för att spela fotboll på Vångavallen är ofta lika dåliga som TFF vill att de ska vara, som den där platsen dit alla lag hatar att spela. Matcherna där många motståndarlag är nöjda med en svår 1-0-vinst, men där många lämnar med frustrerande poängtapp. Som Djurgården tidigare år, som innan detta hade tre raka förluster här. 

Den enda jobbiga förutsättningen som inte är där är Trelleborgs FF. De kan inte omfamna det svåra i 90 minuter, de hanterar inte den där blandningen mellan gris- och finfotboll. Visst, sju poäng på elva hemmamatcher är inte värdelöst, men det är för många hemmamatcher där TFF inte har varit på den nivån de borde vara, och inte heller har sett ut som det laget de borde kunna vara. Det räcker inte med perioder här och var under matcherna. 

4-3-3
En superb match mot Hammarby med 4-3-3, en rätt värdelös match mot BP med 4-3-3. Djurgården fortsatte med samma mot Trelleborg. Den tidigare hyperviktiga, men (fram till i dag?) formsvaga, Kerim Mrabti har dragits ner några steg, och yttermittfältarna har dragits upp lite upp och lite in, med allt vad det förändrar i dynamik och ytor.

Trots två segrar, och trots tre mål av Mrabti från sin nygamla position, så känns det väl fortfarande osäkert om det är den här positioneringen på spelarna som får ut mest av spelartruppen. Det måste nog ses över fler matcher än så. 

Målvakter och TFF
1999 gjorde Andreas Isaksson debut i TFF, och nu är han inne på sluttampen av karriären. Under den knappa 20-årsperioden har många målvakter tänts i TFF. Fredrik ”Fritz” Persson, Viktor Noring, Marcus Sahlman, Richard Richardsson, Johan Dahlin, Marko Johansson, Zlatan Azinovic, och ett gäng till har antingen introducerats i toppfotbollen i TFF, eller fått en bra omstart på karriären.

I Isakssons sista match på Vångavallen var det symboliskt nog ännu en allsvenskt debuterande Trelleborgsmålvakt: 23-åringen Dennis Petersson, förra året i division 4. 

Trelleborg har allsvenskans lättaste (?) schema kvar
Ett sätt att se Trelleborgs FF på är två poäng på de tolv senaste matcherna, utslagna ur cupen av ett lag från division 2, 13 poäng på 22 matcher, och ett lag där i princip alla förväntar sig att de ska åka ur. 

Det som talar för att laget ska kunna klara sig kvar är spelschemat. I deras åtta återstående matcher möter de övriga samtliga lag som är på nedre halvan av tabellen (plus Östersund hemma). TFF ska vara missnöjda med att de inte tog någon eller ett par skrällseger under den senaste tio-tolvmatchersperioden, men det var ändå aldrig där och då som laget skulle ta en herrans massa poäng. Nu kanske avståndet är för högt upp oavsett, men schemat är där för att ge det en ordentlig chans.  

Publicerad 2018-09-22 kl 18:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå