Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mrabtis succématch i annan roll – men kritisk mot TFF:s fair play-tänk: "Bedrövligt av deras lag"

Allsvenskan

TRELLEBORG. Kerim Mrabti hamnade i fokus efter Trelleborg-Djurgården (0-3).
Inte bara som tvåmålsskytt i sin nygamla roll, utan han var också som kritisk mot Trelleborgs FF:s fair play-tänk.
- Det är lite eget ansvar. Även om Özcan skulle säga att vi inte ska spela ut bollen så gör vi ändå det. Vi har den lilla själen i oss.

1:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren ovan.

Det var efter knappt 70 minuter som Djurgården hade ett anfall. Aliou Badji landade snett, behövde skadebehandling, och Djurgården spelade ut bollen. Då passade inte TFF tillbaka, utan anföll och fick en frispark nära mål.

- Det jag är irriterad över är deras tränare, hur han väljer att lägga upp fair play-spelet och säga att det inte finns några regler om det. 

- Det kan jag rekommendera till alla lagen som möter Trelleborg, att aldrig spela ut bollen för man kommer inte få tillbaka den. Jag tycker man kan vara lite större och ha en gentlemannaroll och ta ett större ansvar som spelare, men lyssnar man på sin tränare får man smaka på det sen. 

ANNONS

- Det är bedrövligt av deras lag. 

TFF:s tränare Patrick Winqvist har i ett flertal intervjuer sagt att han inte gillar den oskrivna regeln om att bollen ska spelas tillbaka.

- Vi spelar varje gång vi får chansen. Det finns ingen anledning att ge bort någonting. Vi kommer inte försöka att vara trevliga och ta fair play-poäng, sa Winqvist till Sydsvenskan förra året. 

Enligt Mrabti, som hamnade i en kort ordväxling med Winqvist i slutet av matchen, kunde dock spelarna i TFF göra mer för att förhindra detta. 

- Det är lite eget ansvar. Även om Özcan (Melkemichel) skulle säga att vi inte ska spela ut bollen så gör vi ändå det. Vi har den lilla själen i oss. 

Även Andreas Isaksson höll med Mrabti.

- Så tycker inte jag man beter sig. Det finns någon sorts kod man har i fotboll, så det finns något som heter fair play och jag tycker det är för dåligt att man inte respekterar det. 

ANNONS

- Jag har nog aldrig varit med om det (tidigare), kanske några gånger, men inte på det viset. De gick och drog i bollen lite, det kändes som att de skulle passa hem till oss, så kommer helt plötsligt en löpning och en boll. Det var inte okej. 

När det gäller Badjis skada så sa Melkemichel på presskonferensen att det förhoppningsvis inte var något allvarligt, och nämnde även att det är oklart med övrig skadesituation i truppen. Någon spelare kan dock vara tillbaka till nästa match.

- Mycket möjligt. Det är sådana skador som aldrig vet, man måste ta det från dag till dag. 

I och med skadeläget på centralt mittfält, då Erik Johansson och Kevin Walker saknades i dag, så har Kerim Mrabti fått gå ner till att vara mer central mittfältare. Han gjorde i dag två mål på totalt 70 sekunder, varav 20 sekunder effektiv speltid, i slutet av första halvlek. Han har spelat på de flesta positioner i anfallet och på mittfältet i sin karriär, men gillar den här. 

ANNONS

- Det jag kan känna när jag spelar på en lägre position är att jag kan bryta mönster och ta fram boll också, och vara just på andrabollar som dyker upp. 

- Det blir lite ytor, när man går upp i dueller och så får jag vara spelaren som är under alla när bollen är i luften. Det visade sig på målet, i alla fall, när de får hålla på att kötta. Är jag där på andrabollar så kommer jag i bra lägen. 

Det är däremot osäkert om Mrabti fortsätter på centralt mittfält i en 4-3-3 när Walker och Johansson är tillbaka. 

- Det som har gynnat min karriär sedan jag kom hit är jag har möjlighet att spela på så många positioner, vilket har gjort att varje match spelar jag. 

- I vissa matcher vill man spela på en annan position, men så länge det går bra så är det svårt att klaga. Så länge man hjälper laget och gör en bra match så är det bara att spela på den positionen man spelar på. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-22 kl 19:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto