Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: "Givet att Bajen kollar läget med Bojanic"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby besegrade BP med 2-1.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån, Petter Arvidson/Bildbyrån.

Se målen i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Hammarbys seger var rättvis
Första 10-15 minuterna var inte bra av Hammarby. Det var Brommapojkarna som tog tag i matchen direkt och som hade störst bollinnehav och förde spelet. Men Bajen kom in i det och fick framför allt bett med sitt fina presspel, och BP hittade inga lösningar på att spela sig framåt och till målchanser. Det var hemmalaget som skapade chanserna. I den första halvleken hade Hammarby två stolpskott (Adi Nalic och Montader Madjed), Tesfaldet Tekie sköt över från bra läge - och Nahir Besara gjorde 1-0. Det var Bajen för hela slanten.

Men svagt att inte döda matchen tidigare
I den andra halvleken fortsatte Hammarby att skapa målchanser. Nu var det Besara som träffade stolpen och Tekie som fick ytterligare en fin chans när han klippte till på volley, men där Filip Sidklev svarade för en bra räddning. Dominans i målchanser och därför svagt att intre döda matchen tidigare. 1-0-ledningar gör att det är match och att laget i underläge jagar kvittering. Och det var precis vad BP gjorde. En chans och ett mål. Nikola Vasic sköt på Ludvig Fritzon och bollen styrdes in i mål. Och så var det lika. Hammarby har haft svårt att döda matcher den här säsongen, men det landar på kvalitet, eller brist på kvalitet. Under vårsäsongen har Bajen haft för få poängspelare.

Annons

BP bättre med Leach Holm
Samuel Leach Holm har varit en av Brommapojkarnas bästa spelare den här säsongen. Mot Hammarby började han på bänken - och det märktes. Det märktes också att han kom in i halvtid. För då blev han, och laget, bättre på att spela sig ur Hammarbys press och så plötsligt fick man under perioder grepp om matchen.

Besara klev fram - igen
Om det är någon som kliver fram och levererar i Hammarby så brukar det vara Nahir Besara. Det gjorde han även mot Brommapojkarna. Visst, 1-0-målet var en tavla av Filip Sidklev, men det var ändå Besara som drog iväg skottet och bollen gick i mål. Besara hade också en boll i stolpen och en fin genomskärare till Adi Nalic, som dock sköt över. Och i den 94:e minuten passade han in bollen till Jusef Erabi som avgjorde med sitt 2-1-mål.

Nye sportchefen backar upp Cifuentes - det lär han vilja värva

Annons
Mikael Hjelmberg är tf sportchef i Hammarby och i halvtid blev han intervjuad av Discovery. Då backade han tydligt upp tränaren Marti Cifuentes: "Vi står väldigt stadigt. Marti har varit väldigt tydlig med att han vill stanna kvar i Hammarby och vi har inga planer över huvud taget på att byta ut honom." Gott så. Då kan vi slå fast att Cifuentes har fullt förtroende och allt annat hade känts lite orättvist. Efter 13 matcher förra året hade Bajen 24 poäng. Efter 13 matcher i år har man 16 poäng. Åtta poäng sämre den här säsongen och det är inte helt orimligt med tanke på vilka spelare laget har tappat och att man inte ersatt med lika bra spelare.

Hjelmberg sa också att Hammarby inte har fått ut max av den här truppen, att man har en bra trupp med hög potential, men att man i sommar ska plocka in någon spelare, och att man har en bra uppfattning om vilka positioner man behöver ta in på.

Annons

Gissar att Hjelmbergs prio är att hämta in en riktigt bra ytterback och även en nia. Sedan är det givet att han kollar läget med Darijan Bojanic. Bojanic har bara gjort tre starter (den senaste i slutet av april) och ett inhopp i Ulsan. Laget har spelat 17 matcher.

Publicerad 2023-06-09 kl 21:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto