FEM SPANINGAR: "Han var fullständigt överlägsen"

STOCKHOLM. Hammarby besegrade Västerås med 2-1.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

HAN VAR FULLSTÄNDIGT ÖVERLÄGSEN
Det var Hammarbys lagkapten som satte ton och nivån på matchen. Nahir Besara dominerade och hade stor del i att Västerås fick kämpa för sitt liv.

Efter tolv minuter började Besara skjuta in sig. Då med ett skott utanför straffområdet som Johan Brattberg tog enkelt.

Två minuter senare sköt Besara en frispark strax utanför straffområdet, Brattberg räddade till hörna. Hörnan tog Besara själv och den var på väg att gå in i mål, men rensades undan vid mållinjen.

Efter 17 minuter drog Besara iväg en frispark från 25 meter som Brattberg återigen räddade till hörna.

En minut senare sköt Bajens kapten från 25 meter och träffade stolpen. Bollen gick tillbaka till Hammarby som rullade upp VSK och gjorde 1-0.

Efter 59 minuter hade Besara skjutit in sig. Han fick bollen i straffområdet och placerade in den nere vid Brattbergs vänstra stolpe.

EN UTMANING ATT HÄNGA KVAR
Västerås första halvlek var oerhört svag, andra lite bättre. Den som ligger bakom det mesta i offensiv väg är Patric Åslund. Efter sommaruppehållet lämnar han för Djurgården. VSK hade fått svårt att hänga kvar i allsvenskan även om Åslund hade stannat hela året, nu blir han inte kvar och då går det att förstå hur mycket laget kommer att få kämpa. Man kan i perioder spela bra, men har för få spelare med offensiv spets. Efter sex omgångar har VSK en seger och fem förluster och har gjort tre mål och släppt in sju.

FRÅGETECKNET
Tre som var bänkade men som kanske borde starta? Efter 59 minuter gjorde Västerås ett trippelbyte och tog in Mikael Marques de Pombal Vivar, Simon Johansson och Jabir Abdihakim Ali - och blev ett mycket bättre lag. Synd bara att det var för sent och att det stod 0-2.

Simon Johansson och Jabir Abdihakim Ali låg direkt bakom 1-2. Abdihakim Ali gjorde det han är bra på, sög in bollen och hittade Johansson som kom rättvänd och med fart och avancerade, hittade Patric Åslund som sköt. Sedan retur från Oliver Dovin och mål av Simon Gefvert.

Både Abdihakim Ali och Johansson var bra senast VSK var i Stockholm, då det var mot AIK. Hammarby fick problem med Abdihakim Ali och VSK fick en spelare att använda för att få längre och bättre anfall. Tycker också att Mikael Marques de Pombal Vivars inhopp var fint och försvararen gjorde det mesta rätt.

MATCHENS HÄNDELSE
Abdelrahman Boudah gjorde 1-0. Han hade gått 28 raka matcher utan att göra mål. Gissa om det var skönt för honom att få sätta dit det viktiga målet mot Västerås? Och det kom efter ett fint anfall. Oscar Johansson Schellhas slog en fin passning mellan bortalagets vänsterback och mittback till Hampus Skoglund som satte in ett inlägg som Boudah nickade in i mål.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Nahir Besara. Låg bakom det mesta i den första halvleken. Satte 2-0 i den andra.

2: Oscar Johansson Schellhas. Stark match. Bra tempo med boll och vill gärna framåt. Fin prestation innan 1-0.

1: Patric Åslund. Stod för spets i Västerås. Bra med bollen och låg bakom 2-1.