POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

FEM SPANINGAR: "Hur ska MFF:s mittfält se ut?"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Malmö FF besegrade i dag Örebro med 2-1 på Behrn Arena.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen. 

Malmö FF:s stora fråga - hur ska centralt mittfält se ut? 
Alexander Axén pratade i C More-sändningen om att det var långsamt på MFF:s centrala mittfält med Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, och Anders Christiansen. Ett bra mittfält för att stabilisera, men mer behövdes. Det skapades fler situationer när Arnor Traustason gick ner och Samuel Adrian kom in. Fler offensiv initiativ och direkt 1-2-målet. Det var förändringsmöjligheter som inte fanns - eller sällan användes - i MFF i våras. 

Dessutom finns Bonke Innocent, Romain Gall, och några till som kan vara där. Nu lär det inte vara tre helt givna spelare på centralt mittfält i höst, utan Uwe Rösler ska försöka hitta rätt kombination och balans för varje match. Alla alternativ på centralt mittfält var en av de matchvinnande delarna för MFF i dag. 

Sedan kan en fråga ställas kring Röslers val i dag: ska MFF behöva ha alla tre av Bachirou, Lewicki, och Christiansen i allsvenska matcher som inte är mot topplagen? 

Anders Christiansens återkomst
Det såg mer ut som spelaren som har spelat 150 minuters fotboll på drygt åtta månader, än allsvenskans bästa spelare 2017. Det var verkligen ingen supermatch för ”AC”. 

Samtidigt är det inget nytt läge för dansken. Både 2016 och 2017 kom han in i säsongerna med en inte alls hundraprocentig fysik. Det klickade inte de första matcherna, utan det tog ett antal timmars speltid för att gradvis bli bättre under bägge åren. Frågan är om han hinner kickstarta igång till Champions League-kvalet? 

ÖSK går in i säsongsdefinierande period
Bra första fjärdedel av säsongen, dålig andra fjärdedel. Efter 14 omgångar är Örebro SK i ett läge där de nog ha sex-sju matcher på sig att sätta sitt läge i tabellen. När en allsvensk tabell är runt 20 omgångar gammal, då brukar inte mycket mer hända efter det.

Är ÖSK ett lag för att utmana om Europa League-platser? Strax därunder? Eller något som flyter ovanför nedflyttningsstrecket? De kommande sex-sju veckorna med matcher mot Häcken (två matcher), BP, Hammarby borta, Kalmar borta, och Östersund, ihop med transferfönstret (Nahir Besara? Michael Omoh? Brendan Hines-Ike? Kennedy Igboananike?), kan sätta ganska definitiv prägel på ÖSK:s 2018. 

Resultatformen är dålig, men med mer kontext finns det ändå några saker som kan vara vägledare för att resultaten kan komma snart igen. 

Vad hände med publiken? 
Svag form på ÖSK, semestertider, och säkert en hel del andra argument, men 4000 åskådare? Det är sådana publiksiffror som klubben hade i superettan 2013, inte sådana som de ska ha mot MFF i allsvenskan 2018 och när de har ambitioner att komma ut i Europacuperna.

Resultat trots vilande
Markus Rosenberg har spelat noll minuter den här veckan (Drita och ÖSK). Behrang Safari och Rasmus Bengtsson fick börja varsin match på bänken. Bachirou, Lasse Nielsen, Lewicki, och Sören Rieks har blivit utbytta. Högerbackarna fick varsin match. De enda som har spelat 180 minuter den här veckan är målvakten Johan Dahlin, Franz Brorsson, och Carlos Strandberg,. Och då spelade inte Strandberg och Brorsson (mer än några få minuter) i förra helgens match.

Rösler har gett åtminstone lite vila till samtliga spelare inför CL-kvalet mot Cluj, och ändå vunnit veckans bägge matcher. Bra planerat. 

Publicerad 2018-07-21 kl 18:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå