FEM SPANINGAR: "MFF:s match höll på att urarta - Rydström tokig"

MARBELLA. Malmö spelade 0-0 mot FC Dallas.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Försök igen

Se en intervju med Lasse Nielsen efter matchen mot Dallas i spelaren ovan.

LÄS ÄVEN: Kryss för MFF - Lomotey nära kanonmål

Rydströms planer förstördes
Tränaren Henrik Rydströms plan var att spela med startelvan i 60 minuter och därefter skifta ut den, med undantaget att Samuel Kotto skulle bytas in efter en halvtimme. Då skulle Martin Olsson ha bytt mittback mot vänsterback och förpassat Jonas Knudsen till bänken. Men allt det fick Rydström snabbt kasta i papperskorgen. Efter en dryg kvart åkte Moustafa Zeidan på en huvudskada och kort därefter fick Oscar Lewicki ont. Båda tvingades kliva av. Därför blev plötsligt Knudsen kvar på planen, Olsson högerback, Ceesay högerytter (startade som högerback) och unge August Karlin central mittfältare. Det blev rörigt helt enkelt.

Dallas borde ha målat
MFF inledde starkt och skapade två fina möjligheter inom tolv minuter. Men de ovan nämnda bakslagen förstörde en hel del för de himmelsblå. Efter bytena var det Dallas som skapade saker och MLS-laget borde ha gjort något mål. Exempelvis stod Ismael Diawara för en fin räddning och Dallas missade även ett friläge. Men med tanke på omständigheterna är det ju inte på något sätt konstigt att Malmö tappade kvalitet innan paus.

Irriterat mellan lagen - brakade samman i stora gruff
Det som fick matchen att hetta till i den första halvleken var inte själva spelet. Snarare den hätska stämningen mellan lagen. Tidigt åkte Martin Olsson på en tackling som fick MFF-tränaren Henrik Rydström att hamna i tjafs med Dallas tränarbänk och just Olsson hamnade i luven på motståndare vid flera tillfällen. Mot slutet av halvleken blev han arg på en Dallas-spelare och delade ut en knuff. Det ledde till att i princip alla spelare på planen samlades i ett gruff som tog någon minut att lugna ner för domarna. Olsson fick gult kort och kunde för sitt liv inte förstå varför. I paus fortsatte han sedan diskutera ilskt med en Dallas-spelare, varpå domaren fick gå emellan. Även i andra halvlek var det irriterat mellan lagen och en utebliven frispark när Isaac Kiese Thelin sparkades ner ledde exempelvis till stor ilska bland Malmös ledare. I den 71:a minuten höll också drabbningen på att urarta när Lasse Nielsen åkte på en eftersläng, blev irriterad och sedan själv blev knuffad av en Dallas-ledare som klev in på planen. Det fick många i MFF-led att bli tokiga. Exempelvis sprang Malmö-tränaren Henrik Rydström över till Dallas-bänken för att gruffa. Han visade stort missnöje med ledaren som gick på Nielsen och det krävdes återigen någon minut för att lugna ner allting.

"A-laget" lyfte MFF
I andra halvlek var MFF mer organiserat än efter de två skadorna. Efter en timmes spel byttes nästan hela laget ut, som tänkt. Ett mer slagkraftigt MFF-lag skapade då ett annat tryck på sitt motståndarlag. Spelet innehöll mer fart och beslutsamhet. Men de få större farligheter som man skapade förvaltade inte de himmelsblå och matchen slutade 0-0.

Vem stack ut?
Ja, det är ingen superenkel fråga att besvara efter den här matchen. Skade- och gruffavbrott samt många byten ryckte i viss mån sönder allting. Men unge Hugo Bolin hade goda intentioner och målvakten Ismael Diawara var vaken mellan stolparna i första halvlek. I andra halvlek såg nye vänsterbacken Gabriel Busanello fin ut. Rejäl i dueller, bestämd med boll och villig att bidra i offensiven.

Publicerad 2023-02-03 kl 17:54