POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

FEM SPANINGAR: "Rosenberg är inte bara fortsatt bra – han är ju bättre än tidigare"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Malmö FF bortabesegrade Falkenberg med 2-1. Här är Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Rosenberg är inte bara fortsatt bra – han är ju bättre än tidigare
Markus Rosenberg har redan varit med att lyfta Malmö FF till en nivå som föreningen bara kunde drömma om för fem år sedan. Jag hade förstått om det inte alltid vore så jäkla kul att spela Falkenberg borta under en säsong där man fyller 37 år och har upplevt allt som han har gjort. 

Han tar också ofta upp att han brukar vara segstartad, så egentligen borde det inte ha sett så bra ut i dag. Han borde ju ha varit mer segstartad i år: ett år äldre och nyligen tillbaka efter en knäskada, men han ser verkligen bättre ut än vad han brukar. Han gör definitivt fler mål och assist än tidigare säsongsinledningar. Han är riktigt rejäl i kroppen. Han tar många löpningar, både för sig själv och medspelare. Han ser verkligen ut att bry sig. Det var några vårar sedan som MFF hade en sådan här bra Rosenberg. Det underlättar rejält för ett MFF som fortfarande inte har hittat rätt i vår. 

Falkenbergs sätt
För några dagar sedan hörde jag en NHL-spelare definieras som ”en dinosaurie, men inget vet längre hur man spelar mot en dinosaurie”. Det är lite samma med Falkenbergs FF. Inte för att det är för gammeldags, utan att de spelar på ett sätt som andra allsvenska lag inte alltid vet hur de ska hantera.

De öser på. De försöker gå för att vinna varje boll, de försöker göra anfallen så raka och direkta som det går, de är jobbiga i sin ettrighet. Till slut kommer några bollar igenom. Dessutom stör de på alla typer av fasta situationer: hörnor, inkast, frisparkar från 65-70 meter... För den taktiska mångfalden är det bra för allsvenskan att ha ett lag som Falkenberg där. Pang-rakt-på.

Rösler måste fundera på några saker
Precis som i flera andra matcher den här våren (exempelvis BK Häcken och Gif Sundsvall) så fick Malmö FF inte effekt på sina byten. Dessutom lyckades inte MFF och Uwe Rösler att förändra matchbilden tillräckligt mycket efter att ha tappat den. I den aspekten, att ta hand om matcher, har MFF fortfarande mycket att jobba med, även om Rösler tyckte det handlade om det mentala snarare än det taktiska i dag.

Det ska bli intressant att se hur länge Rösler håller sig lojal mot den här startelvan och vad som händer där de kommande matcherna. Han pratade om det igen inför matchen, att han ska belöna spelarna som har tagit många poäng mot slutet, men spelare som Behrang Safari, Jo Inge Berget, Romain Gall, och Erdal Rakip trycker på, och nu får vi se hur statusen är på Sören Rieks och Fouad Bachirou. Rieks lär nog kunna spela nästa match, men det är tveksamt kring Bachirou. 

Brattberg/Nilsson
Hampus Nilsson var en väldigt bra målvakt i Falkenberg förra året. Han kände som det närmaste som de hade en stjärna och en spelare som på egen hand kunde ge laget några extrasegrar. 

För tredje matchen i rad valdes dock 22-åringen Johan Brattberg i mål. En egen produkt som har hängt ute på lån i Ullared, Eskilsminne, och Vinberg. Oerfaren, men intressant även om han och Carl Johansson kom helt fel med varandra vid 0-2 i dag. Hur tänker Eklund kring målvaktssituationen framöver? Han var ganska fåordig efter matchen, men tyckte att Brattberg var stabil i dag. 

Rieks/Traustason
En av de taktiska sakerna som Falkenberg inte hanterade bra nog var när Sören Rieks och Arnor Traustason hittade sitt samarbete ute på vänsterkanten. De rör sig över stora ytor, men lyckas ändå ofta hitta varandra och samtidigt dra isär motståndare. MFF har nu haft ihop sina startspelare så pass länge att man börjar kunna se sådana här samarbeten fungera mellan två spelare, som det gjorde vid 0-1-målet. 

Publicerad 2019-05-05 kl 18:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå