Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: Så var AIK:s premiärmatch

Allsvenskan

SOLNA. AIK slog Sollentuna med 2-1.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån

Så formerade sig AIK
Ny tränare i form av Andreas Brännström. Då formerade sig AIK annorlunda jämfört med tidigare. I premiären mot Sollentuna spelade man med en form av 3-5-2-uppställning som i praktiken såg ut att bli 3-1-4-2, då Bilal Hussein ofta låg något bakom sina centrala mittfältskollegor Abdussalam Magashy och Vincent Thill. Ibland flöt också Hussein ner som en "mittback" i uppspelsfasen.

Bra första halvlek av AIK
Hur såg då prestationen ut? Faktiskt rätt bra. Ofta kan årets första match vara svajig men den här drabbningen hade AIK stor kontroll på. Man hade mycket boll, fick till en hel del rörelse i sitt spel och man skapade en del chanser. 1-0 kom i den 29:e minuten och det efter ett härligt samspel mellan Vincent Thill och Rui Modesto, vars inspel stöttes in i eget mål av en Sollentuna-spelare.

ANNONS

Matchens delikatess
Den kom i 22:a minuten. Mittbacken Jetmir Haliti, som fått en "andra chans" i AIK i och med Andreas Brännströms intåg (de har jobbat ihop tidigare), drog då till med en perfekt avvägd halvvolley som skar igenom hela Sollentunas lag och var nära att ge Axel Björnström ett riktigt bra inspelsläge. Jag fick utspark från Pepe Reina-vibbar.

Modesto såg intressant ut
En spelare i AIK som såg spännande ut är nye högerbacken Rui Modesto. Tanken är ju att han ska bidra mycket offensivt och det är tydligt att AIK träffat rätt vad gäller profilen och spelstilen på honom åtminstone. Det är så klart för tidigt att slå fast att han kommer klara av att hantera steget från den finska ligan men mot Sollentuna visade han upp intressanta saker. Snabbhet, en stor lust att attackera och vassa inspel. Han låg ju exempelvis bakom AIK:s 1-0-mål.

ANNONS

Fortsatt AIK-övertag i andra halvlek
Många byten i paus, ett yngre AIK-lag och en hel del byten mitt under andra halvlek. Därmed är det kanske lite svårare att dra några slutsatser av de sista 45 minuterna. Men hur som helst var AIK fortsatt dominant även efter paus. Nye Elias Durmaz var pigg och gjorde på egen hand 2-0 efter att ha roffat åt sig bollen högt upp i planen.

Publicerad 2023-01-21 kl 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto