Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundet friar Brännström efter anklagelserna mot Syrianska

Foto: Bildbyrån.

Syrianska anmälde Andreas Brännström till både polisen och SvFF.
Men hos förbundet lämnas det utan åtgärd.
- Vi lämnar anmälan utan bifall, säger disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen.

Det var i slutet av oktober som Andreas Brännström anklagade Syrianska för att ägna sig åt systematisk matchfixning. Brännström skrev på Twitter att klubben använde det som ”ekonomisk modell”, vilket han sedan utvecklade i en intervju med Fotbollskanalen.

- Ja det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare, sa Brännström.

Syrianska svarade med två olika anmälningar; den ena till polisen och den andra till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Nu har SvFF kommit fram till att man inte kan bestraffa Brännström för uttalandena.

- Vi lämnar anmälan utan bifall därför att Brännström uttalade sig till Fotbollskanalen och eftersom det är ett medieföretag omfattas de av yttrandefrihetsgrundlagen och sådana uttalanden är undantagna bestraffning inom idrotten, säger nämndens ordförande, Kerstin Elserth, till Fotbollskanalen.

Vad gäller anmälan till polisen tog så lämnades den över till justitiekanslern som just nu utreder ärendet. Där är ett beslut om eventuellt åtal inte fattat.

Publicerad 2017-11-21 kl 13:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons