Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundets chefsjurist stoppas från att utreda agenthärvan

Svenska fotbollförbundet har valt att inte låta chefsjuristen Krister Malmsten utreda agenthärvan. Detta på grund av att Malmsten själv kan bli föremål för utredning.

TV4-Sporten och fotbollskanalen.se har tidigare avslöjat att Oliver Cabrera satt på dubbla stolar när Roni Porokara var aktuell för en övergång från Örebro till Maccabi Haifa. Cabrera säger att det var ett missförstånd och att han rapporterade det till förbundet. Krister Malmsten, förbundets chefsjurist, bekräftar att Cabrera hörde av sig men gjorde ingen anmälan. Istället åkte han på semester.

När nu ärendet nu ska utredas får Krister Malmsten inte leda utredningen, istället får Anders Sigurdsson som också ingår i förbundets tävlingsavdelning det tekniska utredningsansvaret.

- Han är anställd av kansliet och blir en servicehjälp för disciplinnämnden, berättar förbundets generalsekreterare Mikael Santoft för fotbollskanalen.se.

Han vill dock påpeka att Malmsten inte ska dömas på förhand - det handlar helt enkelt om att undvika en jävig situation.

- Det finns inget underkännande av Krister Malmsten men eftersom han har varit inne i det här, och för att få bort den frågan, så har vi valt Anders. Dessutom är han en erkänt duktig utredare, så det var väldigt enkelt.

Malmsten kände till ett grovt regelbrott och valde att åka på semester utan att göra en anmälan, kommer han att utredas?

- Om disciplinnämnden väljer att göra det vet jag inte. Den frågan äger inte jag. Däremot så kommer vi att titta igenom allt som har hanterats av oss när alla bitar är på plats. Men det står inte på dagordningen nu. Det vi är ute efter är att hitta hela kedjan och utreda helheten, säger Santoft men tillägger att han tror att det är sannolikt att även Malmstens beteende utreds.

- Det vore ju förvånande om de inte tittade på allt som har dykt upp, men det är bara en personlig reflektion.

Publicerad 2010-05-06 kl 11:08
Annons
Annons
Annons