Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Förbundets chefsjurist kände till uppgifterna om Cabrera - tog semester

Allsvenskan

Svenska fotbollförbundet visste för en månad sedan att spelaragenten Oliver Cabrera kan ha suttit på dubbla stolar. Ändå gjordes ingenting.
- Frågan har inte gömts undan, säger chefsjuristen Krister Malmsten.

Redan efter TV4-sporten och fotbollskanalens avslöjanden om turerna kring Gais och Wanderson startade svenska fotbollförbundet en utredning av spelaragenten Oliver Cabrera.

Nu leder våra uppgifter om Roni Porokaras uteblivna flytt från Örebro till Maccabi Haifa till ytterligare en granskning. Cabrera ska ha representerat två parter i förhandlingarna, och riskerar att straffas av disciplinnämnden.

Men faktum är att chefsjuristen Krister Malmsten hade vetskap om problematiken – redan tidigt i våras. Trots det valde han att inte varsko vare sig generalsekreteraren Mikael Santoft eller Kenneth Tallinger i disciplinnämden.

Annons

Så här förklarar Malmsten sitt beslut.

- Personen i fråga (Cabrera), som i det här fallet ringer till mig, är orolig och har alltså dubier om hur han ska agera själv. Då måste jag respektera det. Men det betyder inte att frågan på något sätt göms.
- Sedan åkte jag tre veckor på semester, säger Malmsten.

Publicerad 2010-04-30 kl 00:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto