Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förklaringen till Bergs succé i MFF: "Han har bättre spelare runt sig här"

Allsvenskan

STOCKHOLM. 19 matcher i Djurgården - men inte ett enda spelmål.
Efter tre matcher i Malmö FF har Oliver Berg gjort två spelmål.
- Han har bättre spelare runt omkring sig här än vad han hade där, säger Pontus Jansson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TT.

Se höjdpunkterna från Hammarby-Malmö FF i spelaren ovan.

Inför säsongen slog Djurgården på stort och värvade Oliver Berg från Kalmar FF, där han hade gjort 21 mål på två säsonger.

Men det ville sig inte riktigt i Djurgården och efter tre mål (alla på straff) på 19 matcher värvades han i somras till Malmö FF.

Där har det gått bättre.

I söndagens 3-1-seger borta mot Hammarby visade Berg vägen med sitt 1-0-mål, och nu har han gjort två spelmål på tre matcher.

Lagkapten Pontus Jansson tror att han har svaret på varför det går bättre för Oliver Berg i MFF än vad det gjorde i Djurgården.

- Det enkla svaret är att han har bättre spelare runt omkring sig här än vad han hade där. Jag har alltid tyckt att Oliver varit bra. I Kalmar var han riktigt bra. Ett spelsystem här som passar honom bättre och också att han har bättre spelare runt omkring sig här, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Annons

- I dag var han mer sittande eftersom Pena var avstängd. Han gör det riktigt bra. Han är en viktig spelare för oss. Han är en spelare som jag är övertygad om att vi kommer att bygga en centrallinje runt honom. Han är i en perfekt ålder och vi ska inte sälja honom. Han är ambitiös. Det gillar vi.

Du säger att han är med bättre spelare i MFF, men Djurgården är ju också ett topplag - är du förvånad över att det inte lossnade för honom där?
- I dina ögon kanske Djurgården är det. Men om jag ska vara helt ärlig så såg jag inte en minut av honom i Djurgården, förutom när vi mötte honom. Men han har ju bättre spelare runt sig här. Han passar väl bättre in i det.

Oliver Berg var på gott humör efter 3-1-segern mot Hammarby. Så här säger han om sitt mål.

- Sebbe försökte trä igenom en av deras spelare, så fick en i deras lag en fot på bollen och så hamnade den hos mig. Mellan benen på försvararen och så rullade den in. Det var fint.

Annons

- Det är skönt att ha fått den här starten. Men det viktigaste är att laget vinner. Så länge vi spelar bra så är det alltid fint att göra personliga poäng.

Varför flyter det på bättre i MFF?
- Det är svårt att förklara. Jag kom till många lägen i Djurgården också, men så blir det fokus på att man inte gör mål. Nu har det blivit en bra start. Det kan ha att göra med flow och självförtroende?

- Här är en filosofi och spelsätt som jag kan och brinner för. Man behöver inte springa runt och tänka och spela med handbromsen i. Det är det här som ligger i min ryggmärg. Det har nog med det att göra. Man njuter när det går så här, men man måste fortsätta jobba hårt. 

Publicerad 2023-09-18 kl 07:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto