Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förlikning ger AIK fem miljoner - arenatvisten över

Foto: Bildbyrån

2015 uppkom en tvist mellan AIK och Lagardère, som då ansvarade för driften av Friends Arena.
Nu har AIK nått en förlikning med de som nu tagit över driften från Lagardère, vilket ger klubben 4,9 miljoner kronor.

2015 inleddes en tvist mellan AIK och bolaget Lagardère som då ansvarade för driften av klubbens hemmaarena Friends Arena. Tvisten handlar om tolkningen av upplåtelseavtalet för arenan och matchomkostnader som AIK påförts. Men i våras lämnade Lagardère driften av arenan och en månad senare tog Stockholm Live AB över.

Tvisten blev ett skiljeförfarande i Stockholms Handelskammare, men nu meddelar AIK på sin hemsida att man nått en förlikning med Nationalarenan i Solna AB (NIS), som Stockholm Live AB driver Friends Arena via, och att det pågående skiljeförfarandet därmed återkallas. AIK får 4,9 miljoner kronor som hållits inne för åren 2015 och 2016. Vidare skriver AIK:

"För 2017 och framöver är parterna överens om att NIS ska återbetala hälften av de matchomkostnader som uppkommer under denna period och där motsvarande kostnader under 2015 och 2016 varit föremål för skiljeförfarendet. Överenskommelsen gäller fram tills dess att ett nytt avtal mellan AIK Fotboll och NIS om nyttjande av arenan träffas".

Till AIK Play säger AIK:s vd Mikael Ahlerup:

- Med den nya operatören Stockholm live, tillsammans med arenaägaren, öppnades det ganska snabbt upp ett samtalsklimat som varit väldigt framåtlutat och lösningsorienterat. Vi får tillbaka stor del av pengarna som hållits inne och därmed kan vi göra ett nytt avstamp inför framtiden tillsammans.

- Vår bedömning är att det här kommer påverka samarbetet mellan arenan och AIK väldigt positivt. Förlikningen stänger en dörr för något som funnits ett antal år och som legat som en lite tråkig sorti över vår hemmaplan. Nu kan vi blicka fram emot ett utvecklande samarbete om vår hemmaarena.

Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live AB och Nationalarenan i Solna AB, säger följande i AIK:s pressmeddelande:

- När vi tog över driften av Friends Arena innan sommaren så fanns denna tvist med sedan tidigare, och jag är nu glad över att vi har nått en överenskommelse, så att vi nu kan fokusera på att skapa fantastiska evenemang med AIK.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-29 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons