Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fyra spelare toppar försvararnas poängliga i allsvenskan: "Man vill göra fler poäng"

Allsvenskan

MALMÖ. Vem blir allsvenskans poängstarkaste försvarare under 2018? I dagsläget står det mellan bland annat Eric Larsson, Jonathan Tamimi, Björn Paulsen, och Jesper Arvidsson. 

3:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Malmö FF-Örebro.

Efter assisten mot Hammarby och målet mot Örebro SK har nu Eric Larsson gjort totalt åtta poäng i årets allsvenska (två mål, sex assist). Därmed är det nu fyra spelare som toppar försvararnas poängliga i allsvenskan med två omgångar kvar: Eric Larsson, Jonathan Tamimi (Gif Sundsvall), Björn Paulsen (Hammarby), och Jesper Arvidsson (Sirius), alla med åtta poäng.

Larsson vill dock ha ytterligare några fler. 

- Det är klart man vill göra fler poäng. Sedan var vi nere i en tung period i våras. Många gånger hade man kanske fått en poäng eller gjort mål, så missade man läget eller den som sköt på min passning prickade i ribban eller sådär. Det är små tillfälligheter, men det är skönt att det har gått bra för laget på slutet. 

ANNONS

Jag kan annars tänka mig att många ytter- och vingbackar hade varit rätt nöjda med åtta poäng på en säsong?
- Jo, absolut. Jag tror det bästa jag har gjort är åtta poäng (2016), så man får hoppas man kan göra en eller två mot Göteborg och sedan kanske till, men huvudsaken är att laget vinner. I våras gjorde vi inte det, det var lite segt, men nu i höst har det känts bättre för mig och laget. 

Förra årets poängstarkaste försvarare var Björn Paulsen med elva poäng, men åtta av de poängen kom när han spelade mittfältare. Bakom där var Jesper Arvidsson och Anton Tinnerholm med nio poäng, följt av bland annat just Larsson på sju poäng. 

Larsson ser också ut att kunna öka på sin poängskörd för det här året redan på söndag, då dagens startande högerback Andreas Vindheim drog på sig sin tredje varning och därmed är avstängd.

ANNONS

Fotnot: Statistiken baseras på Svenska Fotbollsförbundets officiella statistik. Sören Rieks har använts som vingback under sommaren och hösten och är uppe i tolv poäng, men fem av de poängen gjordes som yttermittfältare/anfallare. 

Publicerad 2018-11-02 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto