Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

''Gav sjuuuukt mycket att sitta på bänken''

Allsvenskan

Petad i Gais - men 18-årige talangen Linus Tornblad gör ändå succé och hoppas nu Alexander Axén ger honom chansen:
- Det gav sjuuuukt mycket när jag fick sitta på bänken, säger han.

Linus Tornblad petades från Gais a-lag - nyligen svarade han med att avgöra Gothia cup-finalen och bli utsedd till tipselitturneringens bäste spelare.

– Det var som en dröm som gick i uppfyllelse, säger han till FotbollDirekt.se.

Gais har precis spelat hem guldet i Gothia cups tipselitturneringen. Linus Tornblad står med priset för turneringens spelare i handen och har fått massor av ryggdunkar från så väl lagkamrater som a-lagstränaren Alexander Axén.

18-årige Tornblad avgjorde nyligen finalen mot Brommapojkarna (3-0) med två klassmål.
Först smet han framför BP:s målvakt och nickade med imponerande spänst in 1-0 innan han sprang sig fri på vänsterkanten och punkterade matchen med ett kyligt avslut i bortre hörnet.

ANNONS

– Det är ju drömläget, säger Linus och flinar. Förra året var jag inte med i den här elitturneringen, när det var min ålder, för jag tränade med a-laget då. Så det var skoj att vara med nu sista året. Att vinna var en dröm som gick i uppfyllelse, så jävla skönt!

Efter att ha sett flertalet matcher i tipselitklassen (pojkar 17) konstaterar de flesta enkelt att Linus tillsammans med lagkamraten och innermittfältaren Ismael Silva varit i särklass Gothia-turneringen igenom.
Tornblad har dominerat kantspelet i samtliga matcher med en överlägsen
tempoväxling, fin teknik och bra högerfot.

– Jag tränade ganska länge med a-laget, sen när man går tillbaka till sin egen ålder så känns det ju jävligt mycket lättare. Man får mycket mer tid och man vågar ta för sig mer, dribbla mer och lite så, säger han.

ANNONS

Linus tränade med a-laget under förra årets Gothia cup och kunde därför inte delta i tipselitklassen det året han själv var 17 utan var med som en av två överåriga i årets upplaga.

– Självklart gör det att självförtroendet sviktar lite när man inte får träna med a-laget. Men det är bara att köra på och jag har känt stor revanschlusta. Vi spelar i U21-serien nu där vi ligger trea och där är det nästan fem, sex a-lagsspelare med varje match så där får
man ändå mäta sig med bra spelare.

Vad behöver du förbättra för att få chansen igen?
– Jag har pratat ganska mycket med assiterande tränaren Kjell Pettersson och vi har snackat om att jag måste förbättra mitt hemjobb och min attityd lite till. Att sköta hemjobbet ordentligt kommer göra mig till en bättre spelare i framtiden. Men i den här turneringen sa vi att de andra fick ta hand om hemjobbet och jag skulle köra på

ANNONS
framåt.

Håller du med Pettersson i hans synpunkter?

– Ja, det gör jag. Men jag vet inte, det är något jag måste jobba ännumer med. För det kanske är det som krävs för att ta nästa steg.

Linus är fostrad i Azalea BK där han började som åttaåring och spelade
fram till att Gais hörde av sig vid 15 års ålder.
Ett år senare hade han skrivit på för de grönsvarta. Han går på fotbollsgymnasiet Katrinelund och har varit med på två 60-mannaläger vid landslagsuttagningar men aldrig gjort någon landskamp.

–  Jag har nog alltid varit en talang och synts lite mer än andra. Men det är först på senare år som jag blivit bättre offensivt, innan var jag mest snabb och sprang i från folk. Men nu börjar jag få till tekniken och avsluten också, så det är gött.

Finns det någon period du kan peka på som betydde extra mycket för din

ANNONS
utveckling?

– Det gav ju sjuuuukt mycket när jag fick sitta på bänken i allsvenskan två matcher. Det var en jävligt bra boost.

Linus tränade med a-laget under en längre tid och fick också spela en halv match under ett läger i Norge, dock som "nummer 9" och inte på kanten. Nu är han dock sedan en tid tillbaka åter i u-laget.

– Nu är målet att göra fler mål i U21-serien (det har blivit ett hittills) och sen få chansen i a-laget igen så snart som möjligt.

Hur långt borta är du från en ny chans tror du?
– Jag vet faktiskt inte, det var längesen jag fick träna med a-laget. Det är deras bedömning men den här turneringen kan ju inte påverkat negativt i alla fall, säger Linus med ett leende.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-04 kl 15:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto