Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gefles nya skyttekung slog till i snöyran

När skyttekungen Alexander Gerndt drog söderut från Gävle till Helsingborg fick 24-årige Jakob Orlov chansen.
Nio mål i allsvenskan - och sitt livs viktigaste fullträff när han prickade in enda målet i kvaldramat mot Sundsvall.

-Allt gick så snabbt. Jag såg bollen studsa ut från stolpen och det var inte så svårt att slå in bollen i tomt mål, sade Jakob Orlov som tyckte att anfallspartnern Mikael Dahlberg var värd att få fullträffen.
-"Micke" svarade för en enorm prestation. Han tog ner inlägget från Jonas Lantto och tunnlade målvakten Tommy Naurin, men bollen tog i stolpen, sade Orlov.
Mikael Dahlberg hann inte svära till när han såg ett givet målskott hamna i stolpen.
-Visst sved det till lite när jag såg att bollen inte gick in. Det kändes desto bättre när Orlovs fot dök upp och styrde bollen i mål, sade Mikael Dahlberg.
Gefletränaren gav matchvinnaren rejält med beröm.
-Jakob Orlov är otroligt nyttig - en laglojal jobbare. Han har dessutom känslan att befinna sig på rätt ställe, sade Urban Hammar.

Norrlandsdramat om vilket av norrlagen som ska lägga beslag på en plats i allsvenskan nästa säsong fick en kylslagen inramning. Ett dygns snöande hade lagt planen under ett flera decimeters snötäcke. Hårt jobbande vaktmästare hade fått undan all snö till avspark.
-Det var halt och svårspelat. Det var lätt att tappa bollen ifrån sig. Det gjorde att alla spelade extra försiktigt för att inte göra några misstag, konstaterade Mikael Dahlberg som sprang och jobbade hårt trots att han då och då slirade omkull på det ishala konstgräset.
-Vi känner oss rätt nöjda. Det är skönt att åka hem med 1-0. Vi hade bra ordning på defensiven och fick till slut också utdelning på det offensiva arbetet, konstaterade Urban Hammar.

Gefle har genom segern med 1-0 gett sig bästa möjliga läge inför returmatchen på hemmaplan på söndag.
-Så här långt har det gått som vi tänkt oss. Men det blir en helt ny match på söndag då gäller att vi fortsätter att spela så här kontrollerat, sade matchvinnaren Orlov.
-Vi var inställda på att Gefle skulle spela så här. Men vi kom varken runt på kanterna eller fick det djup i spelet som vi önskat oss. Vi kan bättre än så här och vi har fortfarande chansen. Den ska vi ta på söndag, sade Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

TT

Publicerad 2010-11-10 kl 22:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons